Alertă a Sindicatului Liber al Navigatorilor. Trei marinari români au rămas la bordul a două nave fără mâncare și bani. Ei vor fi repatriați din Djibouti

Nava Ptolemeos are probleme cu aprovizionarea. FOTO SLN
Nava Ptolemeos are probleme cu aprovizionarea. FOTO SLN

Doua nave ale companiei Probulk Shipping and Trading (Arybbas și Ptolemeos) au probleme de cu neplata salariilor și aprovizionarea cu mâncare și apă. Acestea sunt raportate la pavilion și P&I drept pentru care se pun în aplicare procedurile de Securitate Financiară în caz de abandon conform MLC 2006. La bord sunt și trei navigatori români dar acasă mai sunt câțiva navigatori care își asteaptă salariile neachitate.

Sindicatul Liber al Navigatorilor atentionează personalul navigant să evite angajarea pe aceste nave.

“Recomandăm evitarea ambarcării pe nave care întampină deja astfel de probleme. Pentru o informare corectă înaintea semnării contractului individual de muncă accesați și site-ul www.itfseafarers.org. Informații detaliate se pot găsi ți la Sindicatul Liber al Navigatorilor numai pentru membrii de sindicat”, a transmis președintele SLN, Adrian Mihălcioiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*