Agent de la Penitenciarul Poarta Albă, reținut după ce i-a transmis ilegal un telefon mobil unui deținut

Penitenciarul Poarta Albă. FOTO Cătălin Schipor

Un agent de poliție de la Penitenciarul Poarta Albă a fost reținut de procurorii constănțeni după ce i-a transmis ilegal un telefon mobil și un parfum unui deținut, primind pentru aceasta 1.100 de euro.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în data de 29 decembrie 2020, agentul de poliție penitenciară la Penitenciarul Poarta Albă ar fi primit de la o persoană suma de 1.100 de euro și un parfum, în schimbul introducerii ilicite a unui telefon mobil și a unui parfum în penitenciar și remiterii acestor obiecte către un deținut.

„În cursul zilei curente au fost efectuate percheziții atât la penitenciar cât și la locuința inculpatului, ocazie cu care au fost găsite atât telefonul mobil introdus ilicit în penitenciar, cât și cele două parfumuri și suma de 5.500 de lei, bani obținuți de inculpat în urma schimbării valutei primite ca mită în lei”, se precizează în rechizitoriu.

Procurorul de caz a dispus reținerea agentului pentru 24 de ore, , pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și introducerea în mod ilicit de telefoane mobile în penitenciar, urmând ca în cursul zilei de miercuri, 13 ianuarie, să fie formulată propunere de arestare preventivă, propunere ce va fi trimisă spre soluționare judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*