Acțiuni de verificare a legalității operațiunilor cu articole pirotehnice, în Constanța. Au fost aplicate amenzi de 14.000 de lei

Articole pirotehnice. FOTO IPJ Constanța

La data de 20 decembrie, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Poliției Municipiului Constanța au desfășurat o acțiune de verificare a legalității operațiunilor cu articole pirotehnice.

Activitățile au fost derulate în 10 piețe din municipiul Constanța și la sediile a 11 societăți comerciale.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 la O.U.G. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 3 la Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive, iar restul pentru alte abateri.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 14.000 de lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 35 de kilograme de articole pirotehnice care erau oferite spre vânzare fără respectarea normelor legale, precum și suma de 200 de lei.

Totodată, a fost suspendată activitatea unei societăți comerciale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*