Acord de recunoaștere a vinovăției, încheiat de doi inspectori ai ANAF Constanța cercetați pentru luare de mită

Sigla DNA. FOTO radu-tudor.ro
Sigla DNA. FOTO radu-tudor.ro

Doi inspectori din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, cercetați de procurorii DNA Constanța după ce au pretins și primit câte 4.000 de lei mită de la administratorul unei societăți comerciale, au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției, primind închisoare cu suspendare.

Astfel, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a inculpaților Mihai Bușu și Stere Anagnoste, cercetați sub control judiciar, la data faptelor inspectori în Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit DNA, în ordonanțele procurorilor se arată că, la data de 18 octombrie, Mihai Bușu și Stere Anagnoste, în calitățile lor de inspectori în cadrul ANAF – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, ar fi pretins pentru fiecare, sume de bani cuprinse între de 4.000 și 5.000 lei, de la administratorul unei societăți comerciale, martor în cauză. Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși de cei doi inculpați pentru ca, în urma controlului fiscal pe care îl realizau, aceștia să formuleze concluzii care să nu determine declanșarea unui control de fond la societatea omului de afaceri. În același context, la data de 19 octombrie, cei doi inspectori ANAF ar fi primit printr-un intermediar, în plicuri distincte, câte 4.000 lei de fiecare, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În prezența avocaților, cei doi inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptei reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv trei ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și interzicerea pe o perioadă de doi ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.

Dosarele de urmărire penală privind pe cei doi inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*