A doua ediție a Constanța Black Sea Air Show, un spectacol aerian de excepție, va avea loc pe 5 august la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

Constanța Black Sea Air Show, un spectacol aerian de excepție găzduit pe 5 august de Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu. FOTO: Facebook Constanta Black Sea Air Show

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu (AIMK) Constanța, în parteneriat cu Aeroclubul României și Agenția de turism și evenimente Mistral Tours & Events, cu sprijinul Forțelor Aeriene Române și Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, anunță cu entuziasm a doua ediție a Constanța Black Sea Air Show, care va avea loc pe data de 5 august.

Evenimentul va debuta cu o deschidere de excepție realizată de Forțele Aeriene Române, urmată de un moment audio specific adus de o fanfară militară. Demonstrarea forței va fi marcată printr-un exercițiu tactic executat tot de Forțele Aeriene Române.

Publicul va avea ocazia să se bucure de o varietate de evoluții spectaculoase, inclusiv o paradă de mașini de epocă susținută de Retromobil Constanța și o defilare impresionantă pe motociclete cu reprezentanți ai Forțelor Aeriene Române.

Show-ul aerian va fi deschis de Aeroclubul României, care va prezenta evoluții fantastice, printre care se numără Solo display EXTRA 300L-AR, lansare parașutiști-Blue Wings-AR, evoluție TECNAM P2006-SSAVC, formație 5 EXTRA – Șoimii României-AR, formație 3 ulm ICP Savannah-AR, Solo display EXTRA 330SC, formație 3 Cessna 172-SSAVC, lansare parașutiști-Blue Wings-AR și formație 6 EXTRA-Șoimii României-AR.

Școala Superioară de Aviație Civilă va aduce în fața publicului două momente deosebite executate de 3 avioane CESSNA 172 și un bimotor Tecnam.

Evenimentul va cuprinde și o impresionantă demonstrație a Forțelor Aeriene Române, care va prezenta evoluții specifice, cum ar fi 2 avioane de luptă F16, 9 elicoptere IAR 330, 2 aeronave de transport C-27J Spartan, 7 avioane ușoare IAK-52, o formație de înaltă acrobație „Iacării Acrobați” și multe altele.

Comandor Nicolae Crețu, reprezentant al Forțelor Aeriene Române, a declarat: „Forțele Aeriene Române și Baza 57 Aeriană pregătesc o demonstrație aeriană și statică pe măsura așteptărilor! Programul evoluțiilor va cuprinde prezentarea dinamică a avioanelor de luptă F-16 MLU Fighting Falcon, Eurofighter Typhoon, elicoptere IAR 330 Puma în toate versiunile de echipare, aeronave de transport C-27J Spartan și multe altele.”

Directorul general al AIMK, Bogdan Artagea, a subliniat importanța securității și siguranței și a asigurat publicul că s-au luat toate măsurile necesare pentru a asigura un eveniment reușit.

„Pregătim un program aerian și static complex, cu o implicare deosebită în ceea ce privește asigurarea tuturor condițiilor de securitate și siguranță. Intrarea este liberă, accesul publicului fiind permis începând cu ora 09.30. Publicul poate alege să vină la eveniment cu autoturismul propriu, avem parcare amenajată și este gratuită sau poate apela la opțiunile de transport puse la dispoziție de către transportatori, cu autocare și microbuze dedicate evenimentului, la fiecare jumătate de oră”.

Detalii suplimentare despre eveniment și transport pot fi găsite pe pagina oficială a aeroportului www.mk-airport.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*