Femeia căreia i s-a făcut rău pe plaja din Eforie, confirmată cu COVID-19. Pensiunea în care a fost cazată a fost amendată cu 1.000 de lei

Direcția de Sănătate Publică din Constanța a confirmat, miercuri, 19 august, că testul efectuat în cazul tinerei de 28 de ani, din Suceava, căreia în urmă cu o zi i s-a făcut rău pe plaja din Eforie Nord, a ieșit pozitiv pentru COVID-19. DSP a dispus un control la pensiunea unde au fost cazați femeia și membri ai familiei acesteia.

„În cursul zilei de marți, 18 august, pe plaja din Eforie Nord, o femeie în vârstă de 28 de ani din Suceava a fost preluată de un echipaj SMURD. Aceasta a fost transportată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța pentru testarea RT-PCR, ulterior fiind internată la Spitalul Municipal Medgidia, fiind suspect COVID-19. Astăzi, 19 august, femeia a fost confirmată pozitiv”, au transmis reprezentanții DSP Constanța.

Tot în cursul zilei de miercuri, o echipă de inspectori sanitari din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică Constanța a efectuat un control la pensiunea din Eforie Nord unde familia persoanei pozitivate este cazată. În urma acțiunii s-a stabilit că familia a sosit în data de 16 august și avea rezervare până pe data de 21 august. Cei cinci membri ai familiei au fost cazați într-un apartament cu două camere, iar din momentul cazării până în prezent, familia nu a apelat la serviciile pensiunii pentru servirea mesei.

„Conform declarațiilor familiei, masa a fost servită în foișorul propriu al apartamentului, cu alimente achiziționate din alte surse de alimentație publică. Familia declară că nu a luat contact cu alte persoane, iar administratorul pensiunii declară că a luat contact cu această familie timp de cinci minute, în spațiu deschis, purtând mască”, au precizat sursele citate.

Pentru că membrii familiei nu prezintă simptome, s-a decis că pot să plece spre Suceava cu autoturismul propriu și respectând toate normele.

Totodată, conform DSP Constanța, pensiunea este dotată cu produse de igienizare și dispensere, dar nu se termometrizează persoanele cazate și nici singura angajată a unității.

„Nu s-a putut face dovada instruirii persoanei responsabile cu operațiunile de curățenie a cursului de <<Noțiuni Fundamentale de Igienă>>, motiv pentru care s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de o mie de lei. În plus, pentru persoana angajată nu exista fișa de aptitudini semnată de medicul de medicina muncii, ci doar aviz de la medicul de familie, la angajare, în data de 19.06.2020”, au mai anunțat reprezentanții DSP Constanța.

La recomandarea Direcției de Sănătate Publică Constanța, după eliberarea apartamentului se va efectua o dezinfecție prin nebulizare, cu o firmă specializată, în toate încăperile tranzitate de familie, după care se vor dezinfecta riguros toate suprafețele.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*