7 persoane reținute după ce au furat cereale, cărbuni, zahăr din vagoane de marfă aflate în Portul Constanța

Furturi din vagoanele de marfă aflate în Portul Constanța. FOTO IPJ Constanța

Șapte persoane reținute de polițiști după ce au furat cereale, cărbuni, zahăr din vagoane de marfă aflate în Portul Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 28 octombrie, polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au reținut, pentru 24 de ore, 7 persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat.

“În perioada iulie – octombrie a.c., acestea ar fi sustras diferite mărfuri (cereale, cărbuni, zahar) din vagoanele de marfă staționate în portul Constanța, pe care le-ar fi încărcat ulterior în saci și le-ar fi transportat în afara portului, pe platformele trenurilor ce părăseau portul.

La data de 28 octombrie a.c., polițiștii au efectuat două perchezitii domiciliare în locațiile în care persoanele respective ar fi depozitat marfa sustrasă, pe care ar fi urmat să o valorifice.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor, suma de 34. 000 de lei, mai multe telefoane mobile, 2.350 de kligrame de cereale și aproximativ 900 de kilograme cărbune.

Cele 7 persoane au fost reținute, pentru 24 de ore.

Ulterior, instanța de judecată a dispus, față de 3 dintre acestea, măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, față de una dintre ele s-a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu, iar față de celelalte trei măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Acțiunea  a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiunea au participat și polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Grupul de Nave Constanța” – IPJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*