6 adăposturi de protecție civilă din municipiul Constanța vor fi reabilitate în perioada următoare

Adăpost de protecție civilă. FOTO Primăria Constanța

Primăria Constanța a anunțat că 6 adăposturi de protecție civilă din municipiu vor fi reabilitate în perioada următoare.

Lucrările au început la adăpostul situat pe strada Baba Novac, bloc L119A, scara B. În pararalel, se va lucra și la adăposturile situate în următoarele locații:

- strada București, bloc L18, scara A;

- aleea Garofiței, nr. 16, bloc L76, scara B;

- aleea Garofiței, nr. 16, bloc L76, scara C;

- aleea Garofiței, nr. 22, bloc L88, scara A;

- aleea Garofiței, nr. 22, bloc L88, scara D.

Efectuarea lucrărilor este necesară pentru refugiile menite să ofere protecție și siguranță. Echipele de muncitori vor executa ample lucrări ce constau în remedierea defecțiunilor la instalația electrică, repararea și zugrăvirea pereților și tavanelor, vopsirea tâmplăriei metalice, înlocuirea ușilor și montarea de instalații sanitare noi.

În municipiul Constanța, adăposturile au dimensiunea medie de 150 mp, iar fiecare persoană are alocat 1 mp. Avantajul principal al acestor tipuri de adăposturi îl reprezintă grosimea pereților, construiți astfel încât să facă față atacurilor aeriene. Adăposturile au uși metalice etanșe, grupuri sanitare, sistem de filtro-ventilație și ieșiri de salvare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*