238 de cadre didactice din județul Constanța s-au înscris la examenul național de definitivat în învățământ

Inspectoratul Școlar Județean Constanta. FOTO Cătălin Schipor

Miercuri, 18 iulie, la Liceul Teoretic „Traian”din Constanța, va avea loc proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ la care s-au înscris 238 de candidați.

Proba scrisă se desfăşoară începând cu ora 10,00, durata de redactare a lucrării fiind de patru ore, iar accesul candidaţilor în centrul de examen la proba scrisă se face în intervalul 8,00 – 8,45, pe baza actului de identitate.

În structura lucrării scrise, subiectul de specialitate are o pondere de 60%, iar subiectul de metodică de 30%, 10% din punctaj fiind acordat din oficiu. Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt). Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Rezultatele probei scrise se afişează la sediul centrului de examen şi se publică pe site-ul
www.definitivat.edu.ro, marți, 24 iulie, urmând ca în perioada, 24-25 iulie, să se înregistreaze contestațiile, iar vineri, 27 iulie, să fie afișate rezultatele finale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*