200 de militari au intervenit pentru ajutarea populației din județele Constanța și Brăila

Drumuri înzăpezite

Ministerul Apărării Naționale a acționat, în perioada 6-9 ianuarie, pentru ajutarea populației și înlăturarea efectelor căderilor masive de zăpadă, în județele Constanța și Brăila, cu circa 200 de militari și 48 de mijloace tehnice de mare putere – autocamioane 6×6, autotrailere, autofreze şi şenilate, din unități ale Forțelor Terestre, Forțelor Aeriene și Forțelor Navale.

Ultimele două intervenții, desfășurate în sprijinul echipelor ENEL în vederea restabilirii conexiunilor la sistemul de alimentare cu energie electrică a localităţilor rămase fără curent, au fost încheiate în această dimineață în zona localității Viroaga și pe ruta de comunicații Fetești – Cernavodă – Rașova – Ioan Corvin – Băneasa, din județul Constanța.

M.Ap.N. a avut în permanență forțe și mijloace pregătite să intervină, la solicitarea Centrului Național de Conducere Integrată, constituit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, și la solicitarea autorităților locale, constând în peste 2.600 de militari și circa 400 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare și transport, autosanitare și automacarale, precum şi cinci elicoptere şi o aeronavă ale Forțelor Aeriene Române, forțe care puteau fi suplimentate în caz de nevoie. În funcție de evoluția vremii, aceste forțe vor putea fi puse la dispoziția autorităților și în perioada următoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*