196 km/h, respectiv 174 km/h, vitezele cu care doi șoferi au fost prinși de polițiștii constănțeni într-o zona cu limita de viteză de 100 km/h

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Constanța au organizat la sfârșitul săptămânii trecute acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Potrivit IPJ Constanța, în urma acestor activități au fost aplicate 203 sancțiuni contravenționale, dintre care 148 pentru depășirea limitei legale de viteză și 17 pentru utilizarea telefonului mobil, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 12 permise de conducere, dintre care 10 pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză și 2 pentru neacordarea priorității de trecere.

Astfel, la data de 20 martie, în jurul orei 17.30, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39 având viteza de 174 km/h, într-o zonă cu limita de viteză de 100 km/h. O zi mai târziu, polițiștii rutieri au prins un bărbat, de 37 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, având viteza de 196 km/h, într-o zonă cu limita de viteză de 100 km/h.

Ambii bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei fiecare, precum și măsura complementară a suspendării permisului de conducere pentru 90 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*