16 percheziții în județul Constanța, într-un dosar penal de furt calificat. Trei bărbați sunt suspectați că au furat combustibil din trenuri

Percheziții. FOTO IPJ Constanța

16 percheziții au avut loc în județul Constanța într-un dosar penal de furt calificat, iar trei bărbați sunt suspectați că au furat combustibil din trenuri.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 19 iunie, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Transporturi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat 16 percheziții domiciliare, în județul Constanța, la locuințele a 10 persoane fizice și două persoane juridice, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

„Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, în perioada martie – iunie a.c., persoanele bănuite de comiterea faptei ar fi sustras diferite cantități de combustibil din trenurile care tranzitau sau se aflau în staționare în stațiile Cap Midia, Dorobanțu și Mircea Vodă.

De asemenea, acestea ar fi sustras aproximativ 6.000 de litri de motorină dintr-un depozit situat în incinta unui aeroport pentru zboruri comerciale.

Prejudiciul total este de peste 118.000 de lei.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați 3.600 de litri de motorină, 14 telefoane mobile, 55 de bare din fier folosite în construcții, trei seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, 6 tone de piatră folosită în construcții și 55 de bidoane goale.

În urma administrării probatoriului, au fost reținuți trei bărbați, bănuiți de săvârșirea faptelor.

Aceștia au fost conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu propunere legală.

Astăzi, 20 iunie a.c., vor fi prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța” – IPJ Constanța.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Medgidia, Serviciului Criminalistic, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*