12 tineri, români și de alte naționalități, prinși cu diverse droguri în prima seară a festivalului Neversea

Prima seară a festivalului Neversea a fost una fără incidente negative, au anunțat polițiștii constănțeni, care au precizat însă că 12 tineri au fost opriți de la a mai participa la eveniment după ce au fost prinși cu droguri.

Potrivit IPJ Constanța, în noaptea de 7 spre 8 iulie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, au constatat cinci infracțiuni de deținere de droguri, în vederea consumului propriu, și au depistat șapte persoane, dintre care trei cetățeni bulgari, trei cetățeni români și un cetățean sârb. În plus, au fost ridicate două țigări care ar fi conținut cannabis, cinci comprimate de Ecstasy și o pungă transparentă, autosigilantă, care ar fi conținut substanță cristalină.

De asemenea, jandarmii din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române au efectuat patru constatări, de deținere de droguri, în vederea consumului propriu, la punctul de acces, fiind depistate cinci persoane, dintre care doi cetățeni israelieni, care ar fi deținut patru țigări cu cannabis, o pungă din plastic, care ar fi conținut substanță pulverulentă albă, o pungă transparentă autosigilantă, care ar fi conținut substanță vegetală verde-oliv și 1,5 comprimate Ecstasy. Totodată, jandarmii au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.100 de lei, pentru consum de băuturi alcoolice și provocare de scandal pe drumurile publice, în exteriorul locului de desfășurare a festivalului.

Specialiștii Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din IGPR sunt prezenți la acest festival, unde desfășoară activități preventive în cadrul a două campanii:

  • „Dincolo de aparențe”, campanie de conștientizare a consumului și traficului de droguri, fiind oferite recomandări preventive și prin intermediul unui cod QR, unde au fost încărcate materiale de informare, pe linia consumului de substanțe interzise.
  • „Vacanță în siguranță”, campanie de prevenire a victimizării, care se adresează atât minorilor, cât și adulților.

De asemenea, în vederea asigurării unui răspuns proactiv față de fenomenul consumului de droguri, Agenția Națională Antidrog desfășoară activități specifice pe linia prevenirii și reducerii riscurilor asociate consumului de droguri, pe toată durata de desfășurare a Festivalului Neversea, care are loc în perioada 7 – 10 iulie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*