Zeci de elicoptere de luptă vor survola, zilele următoare, zona Mihail Kogălniceanu din Constanța

Elicopter Black Hawk la Mihail Kogălniceanu
Elicopter Black Hawk la Mihail Kogălniceanu

Aproximativ 30 de elicoptere aparținând Forțelor Terestre ale Statele Unite urmează să decoleze, în perioada 24 februarie  – 5 martie, de la baza Alexandroupoli din Grecia, către bazele de antrenament din  România.

Potrivit Biroului de Relații Publice al Forțelor Terestre ale SUA din Europa și din Africa, elicopterele „Black Hawk” aparțin Brigăzii 1 Aviație de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul la Fort Riley, în Kansas, detașate în Europa pentru o rotație de 9 luni, în sprijinul operațiunii „Atlantic Resolve”.

„În această perioadă, este posibil ca localnicii din zona aflată în proximitatea bazei <<Mihail Kogălniceanu>> să vadă o formație amplă de elicoptere în zbor. Zborurile sunt planificate între orele 8:00 și 18:00. Se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului. Pentru noi este importantă relația cu aliații din România și luăm din proprie inițiativă toate măsurile pentru a fi buni vecini, în timp ce ne păstrăm eficiența în luptă~, au transmis sursele citate.

Astfel, în scopul protejării sănătății și asigurării protecției militarilor participanți și a populației locale, se vor lua măsuri de prevenție împotriva COVID-19, cum ar fi purtarea măștilor, distanțarea socială, desfășurarea activității în ture, prin rotație. Brigada va efectua proceduri de screening, testare și carantinare în Germania, la baza de antrenament Grafenwoehr, înainte de a pleca spre destinațiile de pe teritoriul aliaților și partenerilor.

Începând cu luna aprilie 2014, Forțele Terestre ale SUA din Europa și din Africa au coordonat eforturile terestre din cadrul operațiunii „Atlantic Resolve” a Departamentului Apărării, prin dislocarea unităților din Statele Unite în misiuni de rotație de nouă luni în Europa. Dislocarea forțelor pregătite pentru luptă, credibile, ale Statelor Unite în Europa, în sprijinul operațiunii „Atlantic Resolve” reprezintă o dovadă clară a angajamentului puternic, neclintit, al Statelor Unite față de NATO și de Europa. Prin antrenamentele bilaterale, multinaționale, în comun, operațiunea „Atlantic Resolve” consolidează nivelul de pregătire, sporește interoperabilitatea și îmbunătățește legăturile dintre armatele aliate și partenere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*