VIDEO Valentin Vrabie, propus “Cetățean de Onoare” al comunei Peștera

Marius Liviu Petre și Valentin Vrabie. FOTO Adrian Boioglu
Marius Liviu Petre și Valentin Vrabie. FOTO Adrian Boioglu

Fostul primar al comunei constănțene Peștera, Valentin Vrabie, va primi titlul de “Cetățean de onoare” al localității. Ideea îi aparține actualului primar, Marius-Liviu Petre, cel care a lăsat funcția de inspector școlar și director de școală pentru a conduce comuna sa natală.

Cei opt ani de mandat ai lui Valentin Vrabie și-au lăsat adânc amprenta asupra comunei. Una dintre cele mai subfinanțate localități din județul Constanța are, după 8 ani, o școală modernă, un parc de invidiat și oameni plini de speranță. Momente precum asfaltarea unui drum în numai 3 zile, biciclete și tablete pentru toți copiii din comună sau parcul de iarnă de la Peștera au devenit cunoscute în toată țara. Toate au fost realizate de primarul Valentin Vrabie.

Mai mult decât atât, șeful administrației locale a reușit să reducă abandonul școlar de la 80% la zero. În prezent elevii din Peștera învață într-o școală care beneficiază de scaune de piele, proiector și computer în fiecare clasă, băi moderne și primesc uniforme și rechizite gratuite în fiecare an. Părinții nu plătesc fondul școlii așa cum se întâmplă în mai toate unitățile de învățământ din Constanța, iar transportul liceenilor și studenților care învață în alte localități este decontat de Primărie.

Noul primar ales al comunei, Marius Liviu Petre, spune că “în semn de apreciere pentru tot ceea ce a făcut Valentin Vrabie pentru comuna Peștera voi propune Consiliului Local în prima ședință acordarea titlului de cetățean de onoare”.

“M-a copleșit această veste. Mi-am făcut doar datoria. Sunt un simplu om și am făcut ce trebuia să fac pentru comuna Peștera. Cu regretele că acum după 8 ani de zile cred că aș fi putut să fac mai mult”, a declarat Valentin Vrabie, actualul primar de Medgidia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*