Un individ care se ocupa de “Metoda Accidentul” a fost prins de polițiști

Anchetat cu cătușe. FOTO Keith Allison
Suspect cu cătușe. FOTO Keith Allison

“Metoda Accidentul” a debutat în urmă cu câțiva ani, după “expirarea” celei cu mașinile de cusut. Amploarea înșelătoriei “Metoda Accidentul” a fost însă mult mai mare, victimele fiind mult mai numeroase, iar valoarea pagubelor imensă.

În ultimii ani, polițiștii constănțeni au reușit destructurarea mai multor grupări infracționale care se ocupau cu înșelătorii prin această metodă. În general, cei care se ocupă de coordonarea echipelor sunt pușcăriași. Zilele trecute, polițiștii l-au prins pe un individ care era și săgeată – mergea la ușile victimelor pentru a colecta banii, dar și coordonator – de ocupa de telefonat și de găsirea victimelor.

Potrivit reprezentanților IPJ Constanța, suspectul este E.F.-I., în vârstă de 37 de ani, bănuit de comiterea mai multor fapte. Astfel, în perioada ianuarie – aprilie 2017, bărbatul în cauză ar fi comis 5 infracțiuni de înșelăciune și 6 infracțiuni de complicitate la tentativă de înșelăciune, acționând ca și executant al unor persoane încarcerate în penitenciarul Poarta Albă, care coordonau activitatea infracțională. De asemenea, în urma cercetărilor s-a stabilit faptul că în cauze sunt 11 persoane vătămate de pe raza județului Constanța, cărora li s-a cauzat un prejudiciu de aproximativ 105.000 lei.Bărbatul în cauză se află în prezent în stare de arest preventiv.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*