FOTO VIDEO Pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei. 18.000 credincioși au venit la apostolul care a adus creștinismul în România

Pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei. FOTO Adrian Boioglu
Pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei. FOTO Adrian Boioglu

O zi geroasă, la doar -3 grade Celsius, dar încălzită de un soare de primăvară și de sufletele oamenilor care au ales să stea mai bine de o oră și jumătate la coadă pentru a vizita Peștera Sfântului Andrei. Așa poate fi caracterizată marea sărbătoare a creștinătății.

Sfântul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul românilor. El este cel care a adus, conform Bibliei, cuvântul lui Iisus Hristos pe aceste meleaguri. Peștera în care el s-a odihnit este acum loc de pelerinaj. Arhiepiscopia Tomisului s-a pregătit pentru o slujbă de mare amploare, iar IPS Teodosie a fost însoțit pe scenă de mai mulți ierarhi din România și țările vecine.

Jandarmii prezenți la acest eveniment spun că prin fața moaștelor au trecut în ultimele 24 ore 18.000 de oameni. Punctul culminant a fost atins la orele prânzului, atunci când în zona peșterii se aflau peste 7000 de credincioși.

Ziua nu a fost lipsită de incidente. Un bărbat și o femeie au avut nevoie de sprijinul medicilor după ce li s-a făcut rău. Femeia de 74 ani a povestit medicilor că și-a uitat pastilele de hipertensiune acasă, nu a mâncat, dar a băut o cafea. Așteptarea lungă în frig i-a venit de hac.

Vă propunem să urmăriți reportajul Video realizat de echipa Constanța NEWS la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*