FOTO Alimentele neconforme găsite de inspectorii OPC la firma ce hrănește bolnavii din SCJU, „nu erau pentru bolnavi“

Inspectorii OPC au prezentat neregulile gasite la firma de catering. FOTO OPC

Inspectorii OPC Constanța au marcat o nouă premieră. Au luat la verificări firmă de catering care asigură hrană bolnavilor din Spitalul Județean Constanța. Controlul efectuat la punctul de lucru al acesteia, societatea fiind din București, a scos la iveală abateri grave de la norme.

Potrivit șefului OPC Constanța, Horia Constantinescu, în urmă controlului s-au depistat mai multe deficiente. Mai exact, 988,3 kg produse în valoare de 1967 lei au fost interzise la utilizare în prestarea de servicii și retrase din circuitul consumului uman și s-a aplicat o amendă în valoare de 15.000 lei. Printre produsele cu pricină se număra și 106 kg gujoane de pui expirate din 19 august, 414 Kg făină expirată din 23 mai, biscuiți expirați din 7 decembrie 2016, 381 kg diferite legume la care s-a modificat starea termică-congelat în unitate. De asemenea, gemul servit era facut în bucătăria proprie fără rețetă, fără etichetă cu conținut, condiții de păstrare etc.

Petre Preda, managerul SC Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care se ocupă de serviciile mai sus menționate și care a fost controlată de OPC susține că era vorba de marfă ce era retrasă de la preparare, urmă să fie distrusă și că a fost o eroare a gestionarulu. Cu toate acestea, Paul Anghel directorul ANPC îl contrazice.

“În data de 30 august pacienții au avut în meniu grujoane de pui conform registrului. Certificatul de calitate prezintă cele trei loturi 17,18,19. Toate trei pe data de 29 și 30 august erau expirate”

Conducerea Spitalului Județean Constanța Sf. Apostol Andrei a anunțat că va înăspri controalele asupra firmei de catering și a cerut și un control al DSP.

„Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgentă “Sf. Apostol Andrei” Constanța a discutat astăzi cu reprezentanții firmei de catering care asigură hrană pacienților internați la SCJU. Astfel, în urmă ședinței, s-a stabilit că pacienții SCJU nu au primit alimente din rândul celor găsite neconforme de către inspectorii CJPC. Aducem la cunoștință opiniei publice că făina de grâu nu este folosită în alimentația pacienților, biscuiții găsiti nu au fost serviți pacienților SCJU. Pentru aceștia se folosește alt tip de biscuiți. Gujoanele de pui servite pacienților erau în termen de valabilitate, deoarece au fost mai multe loturi cu termene diferite iar gemul pe care îl primesc pacienții este porționat și ambalat în cutii. 
În continuare se vor menține măsuri suplimentare de control asupra calității hranei iar asistentele dieteticiene din cadrul spitalului vor verifică zilnic preparatele care urmează să ajungă la pacienți. (din punct de vedere al termenului de valabilitate și din punct de vedere organoleptic: al mirosului, gustului, aspectului). Totodată, conducerea SCJU va solicita DSP Constanța să efectueze de urgentă un control în cadrul unității de catering.  Echipă managerială a Spitalului Clinic Județean de Urgentă “Sf. Apostol Andrei” Constanța vă asigură că face tot ce este  necesar pentru siguranță pacienților,“ se arată într-un comunicat de presă al unității sanitare. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*