Consiliul Județean Constanța face verificări privind transportul public de persoane din Valu lui Traian

Consiliul Judetean Constanta CJC. FOTO Catalin Schipor

Zilele trecute, Constanța NEWS a semnalat o gravă problemă care are loc la Valu lui Traian. Atât Primăria, cât și localnicii au ajuns la capătul răbdării din cauza microbuzelor care nu opresc în stații.

În urmă articolului, Consiliul Județean Constanța face următoarele precizări:

Localitatea Valu lui Traian este tranzitată de 11 tresee cuprinse în Programul județean de transport, acestea fiind deservite de un număr de 5 operatori de transport.

“În urmă adreselor primite de la Primăria Valu lui Traian și a monitorizărilor efectuate în trafic de către inspectorii Autorității Județene de Transport, Consiliul Județean Constanța prin Hotărârea nr. 108/11.05.2016, introduce în Programul județean de transport un număr de 8 stații publice de călători pe rază localității Valu lui Traian, stabilind în același timp, că toți operatorii de transport ce tranzitează această localitate să oprească obligatoriu în toate cele 8 stații, pe ambele sensuri de mers.

Ulterior, prin adresă cu nr. 12979/24.05.2016, Consiliul Județean Constanța a înștiințat Autoritatea Rutieră Română – Agenția Constanța de modificările aduse de HCJC nr.108/2016, solicitându-le acestora să opereze în caietele de sarcini ale operatorilor de transport modificările apărute. Astfel, facem precizarea că autoritatea competență în întocmirea și eliberarea licențelor de traseu cât și a caietelor de sarcini aferente acestora este Autoritatea Rutieră Română, conform art.15 din Ordinul Ministerului Internelor și Reformei Administrative nr.353/2007 și nu Consiliul Județean Constanța așa cum se precizează în articolul la care facem referire.

Referitor la cele afirmate de reprezentanții Primăriei Valu lui Traian, precizăm faptul că în luna octombrie, Consiliul Județean Constanța a solicitat primăriei să comunice care sunt stațiile publice de călători stabilite în localitate precum și orice alte sesizări, recomandări sau propuneri pe care le consideră relevante și sunt de natură să ridice calitatea serviciului public de transport persoane prin curse regulate în trafic județean. Răspunsul primit s-a limitat la denumirea stațiilor publice de călători, Primăria Valu lui Traian nu a sesizat alte probleme și nici nu a solicitat alte modificări.

În luna noiembrie a anului trecut, în urmă unui articol apărut în presă, Autoritatea Județeană de Transport din cadrul Consiliului Județean Constanța s-a autosesizat și a solicitat Autorității Rutiere Române – Agenția Constanța caietele de sarcini ale operatorilor de transport ce tranzitează localitatea Valu lui Traian. S-a constatat că la un an și jumătate de la intrarea în vigoare a HCJC nr. 108/2016, modificările aduse de această programului județean de transport nu au fost operate în caietele de sarcini ale operatorilor de transport, astfel, din cele 11 trasee deservite de 5 operatori de transport, doar două tarsee, ale operatorului de transport S.C. Marcon Star S.R.L. au trecute în caietele de sarcini aferente licențelor de traseu toate cele 8 stații stabilite prin HCJC nr. 108/2016.

Prin adresa cu nr. 35174/14.12.2017, Consiliul Județean Constanța a solicitat din nou Autorității Rutiere Române să opereze în caietele de sarcini modificările aduse de HCJC nr. 108/2016 pentru toate codurile de traseu ce tranzitează localitatea Valu lui Traian.

Consiliul Județean Constanța derulează în acest moment un control, în vederea verificării programului de transport, precum și a traseelor care tranzitează localitatea Valu lui Traian.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*