Acțiune de donare de sânge la Medgidia

Donatori de sânge
Donatori de sânge. FOTO arhivă

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, Spitalul Municipal Medgidia și Primăria Municipiului Medgidia organizează sâmbătă 28.01.2017, între orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din municipiul Medgidia și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani,cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită,TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care sa reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice.

Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sange) beneficiază la cerere de:
– 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
– o zi liberă la locul de munca, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi scutire de la frecvența în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor;
– decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu / reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

“Vă așteptăm sâmbătă 28.01.2017 la Spitalul Municipal Medgidia, cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30”, au anunțat organizatorii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*