Construcția casei mortuare și a clopotniței din satul Sinoe ar putea fi finalizată în mai puțin de două luni

Construcția casei mortuare și a clopotniței din satul Sinoe ar putea fi finalizată în mai puțin de două luni. FOTO: Primăria Mihai Viteazu

Primăria comunei Mihai Viteazu a demarat, pe cheltuială proprie, construcția unei noi case mortuare și clopotnițe în Parohia Sinoe și se preconizează că lucrărilor vor fi finalizate în cursul lunii iunie. Proiectul, finanțat complet din bugetul local, se ridică la 730.000 de lei.

Potrivit viceprimarului Adrian Costache, proiectul este unul special pentru întreaga comunitate și va asigura condiții civilizate și decente pentru privegherea și înmormântarea celor decedați.

„Noua casă mortuară va fi dotată cu o cameră de priveghi, o cameră pentru utilități, precum și grupuri sanitare și va avea, de asemenea, o sală de praznice, cu tot cu bucătărie, ce va fi dotată cu utilități. Avem și noi, la Mihai Viteazu, același model capelă și de asta am vrut să facem și în Sinoe”, a precizat Adrian Costache.

Investiția este realizată în conformitate cu cerințele Uniunii Europene și are ca scop asigurarea unor condiții civilizate și decente pentru privegherea și înmormântarea celor morți.

„Proiectul vine în sprijinul celor care se confruntă cu astfel de evenimente nefericite și va oferi familiei și prietenilor acestora un loc adecvat și potrivit pentru a se lua rămas bun la trecerea în neființă a celor dragi. Sperăm ca lucrările să fie finalizate cel târziu în luna iunie”, a mai spus viceprimarul comunei Mihai Viteazu.

În prezent, satul Sinoe, din comuna Mihai Viteazu, are aproximativ 2.000 de locuitori, iar noua casă mortuară și clopotnița vor fi de mare ajutor pentru această comunitate în momentele dificile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*