FOTO VIDEO Ziua Muncii, sărbătorită cu fast la Cumpăna. Primăria Cumpăna a reunit localnicii pe malul canalului Dunăre Marea Neagră la o serbare câmpenească

Petrecere de 1 Mai la Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Muzica de petrecere și voia bună au fost ingredientele principale pentru un 1 Mai în stil românesc în comuna Cumpăna. Serbarea câmpenească, devenită deja o tradiție a fost organizată și în acest an de Primăria și Consiliul Local Cumpăna. Sute de localnici și nu numai s-au strâns pe câmpia situată pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră pentru a sărbători Ziua Muncii.

”De 18 ani, la Cumpăna a devenit o tradiție, noi, cumpănenii, prietenii noștri de oriunde ar fi, să ne reîntâlnim aici pe iarbă, pe pajiștea verde, care este străjuită de malul stâng al canalului Dunăre-Marea Neagră. Mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a ocolit comuna de vitregiile naturii, că am putut astăzi să încingem grătarele, să pregătim acest spectacol minunat, oferit de cei mai buni ambasadori ai comunei”, a spus Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

Pe scenă au urcat artiști consacrați ai comunei Cumpăna: membrii ansamblurilor folclorice, grupul de folk din localitate, grupul de chitară de la Cumpăna, școala de balet, școala de dans sportiv, dansuri populare, dansuri tătărești și turcești, dar și campioanele naționale la gimnastică ritmică care sunt elevele Clubului Sportiv ”Victoria Cumpăna”.

”Este o bucurie care nu se poate descrie prin vorbe, ci prin ceea ce simțim față de copiii noștri, o bucurie și o mândrie. Deși mândria este un păcat, însă știi că munca nu ți-a fost în zadar, și că investiția pe care Consiliul Local Cumpăna și primăria comunei o fac pentru copii, pentru cultura și tot ceea ce înseamnă gen artistic este răsplătită de copiii noștri”, a mai adăugat Mariana Gâju.

În timp ce muzica îi încânta pe fundal, locuitorii Cumpenei au pus la încins grătarele și mititeii, bineînțeles, așa cum se cuvine, cu nelipsita bere rece. Agenții economici le-au oferit participanților la Serbarea Câmpenească: popcorn, vată de zahăr, grătare cu produse preparate la cele două abatoare din localitate.

”Primăria comunei Cumpăna nu are posibilitatea de a oferi gratuit mici, bere sau orice altceva. Decât cu sufletul, programul artistic, pe care nu numai copiii noștri îl prezintă, ci și celelalte orchestre, formații de muzică care pot să susțină o nuntă, înseamnă că mai departe pot să distreze și locuitorii comunei care se află la Serbarea Românească, la 1 Mai 2019 la Cumpăna”, a spus Mariana Gâju.

Este deja al 18-lea an în care 1 mai se sărbătorește în acest mod la Cumpăna, iar autoritățile vor să continue tradiția. După ce au mâncat din produsele tradiționale, participanții au dansat și s-au distrat până seara târziu, pentru a marca așa cum se cuvine Ziua Internațională a Muncii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*