Ziua de naștere a poetului Ovidius, sărbătorită în orașul constănțean care îi poartă numele

Anul Ovidius, marcat la Ovidiu
Anul Ovidius, marcat la Ovidiu

In ziua nasterii marelui poet Ovidius, primaria orasului Ovidiu deschide seria de evenimente din acest an ce a fost dedicat la nivel international poetului.

Odata cu infratirea orasului Ovidiu cu orasul Sulmona (locul nasterii poetului Ovidius), in data de 06.03.2017, primaria Ovididiu a primit dreptul, alaturi de primariile din Roma si Constanta, de a folosi insemnul oficial al bimilenarei Ovidius, ca semn unitar de marcare a evenimentelor comune din 2017-2018.

Prima actiune a fost realizata in parteneriat cu Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, la meciul dintre FC Viitorul si Steaua Bucuresti, unde copiii care au insotit echipele pe teren au purtat logo-ul oficial.

Totodata, astazi au avut loc seminarii si dezbateri la Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru’’ si Scoala Gimnaziala Nr.2 din Ovidiu, prilej cu care elevii au prezentat drumul exilului, au recitat si au dezbatut viata si operele poetului.

In acest context, primarul George Scupra, a prezentat legatura dintre orasul Ovidiu si viata poetului Ovidius.Orasul Ovidiu este singurul oras din Europa care poarta numele poetului, iar legendele spun ca in acestui spatiu, Ovidius a fost exilat, scriind o parte din operele sale, de aici derivand si denumirea Insulei Ovidiu.

Vizual in vederea comemorarii celor 2000 ani de ani de la moartea poetuluiprimaria a afisat insemnul oficial pe principalele cladiri administrative ( sediul primariei, Centrul Cultural ,,Elena Roizen’’, Club Sportiv Ovidiu), dar si la intrarile din oras, pentru a marca concomitent cu primaria din Sulmona acest eveniment cultural de insemnatate internationala. Seria de actiuni dedicate Bimilenarei Ovidius va continua pe tot parcursul acestui an, urmand ca in vara sa aiba loc la Ovidiu prima editie a ,,Festivalului Ovidius’’.

Primarul George Scupra și elevii din Ovidiu
Primarul George Scupra și elevii din Ovidiu

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*