Ziua Armatei României sărbătorită de marinarii militari

Militarii s-au pregatit pentri Ziua Armatei RomâneFOTO Ovidiu Oprea

Ziua Armatei României este unul dintre cele mai importante evenimente din viața oricărui militar român. Cu acest prilej, pentru cinstirea memoriei eroilor care și-au jertfit viața pentru țară, Forțele Navale Române organizează miercuri, 25 octombrie, în garnizoanele Constanța, Mangalia, Brăila, Babadag și Tulcea, ceremonii militare și religioase, expoziții de tehnică și echipamente militare, precum și numeroase activități culturale.

La Constanța, ceremonia va avea loc în Piața Ovidiu, la ora 10.00, iar de la ora 11.00, va fi prezentată publicului o expoziție de tehnică, armament și echipamente militare din dotarea Forțelor Navale și a Forțelor Terestre. La ora 19.00, marinarii militari se vor retrage cu torțe pe traseul Piața Ovidiu – Bulevardul Tomis – Prefectura Județului Constanța.

La Cercul Militar Mangalia, publicul este invitat marți, 24 octombrie, ora 13.00, să viziteze expoziția colectivă de pictură cu tematică marină, prezentată de pictorii Rodica Nazarenco, Niculae Găgeanu și Alexandru Ghinea, iar de la ora 13.30, Ansamblul artistic „Litoral” va susține un spectacol folcloric. Miercuri, 25 octombrie, ceremonia militară și religioasă din Mangalia se va desfășura în Piața Republicii, în intervalul orar 10.00-11.00, iar de la ora 17.00, Clubul artelor „Solteris” prezintă, la cercul militar din localitate, un recital de poezie, dedicat Zilei Armatei României.

La Tulcea, ceremonia militară și religioasă se va desfășura miercuri, 25 octombrie, începând cu ora 10.00, la Cimitirul Eroilor, iar în intervalul orar 11.00-13.00 publicul din localitate este invitat să viziteze expoziția de tehnică și armament, prezentată de militarii Batalionului 307 Infanterie Marină în Piața Tricolorului.

La Brăila, ceremonia militară și religioasă va avea loc în Piața Independenței, la Monumentul Sublocotenentului Erou Ecaterina Teodoroiu, începând cu ora 10.00, iar de la ora 11.00 marinarii militari vor prezenta elevilor Colegiului Național „Gheorghe M. Murgoci” o expoziție de tehnică și echipamente militare. Seara, militarii brăileni se vor retrage cu torțe, începând cu ora 19.00, pe traseul Piața Independenței – Catedrala „Nașterea Domnului” din localitate.

La Babadag, ceremonia militară și religioasă va avea loc la Monumentul eroilor, în intervalul orar 10.00-11.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*