Zeci de proiecte de investiții aprobate la Medgidia în Ședința de Consiliu a lunii martie

Vot în ședința de Consiliu Local Medgidia. FOTO Adrian Boioglu
Vot în ședința de Consiliu Local Medgidia. FOTO Adrian Boioglu

Consilierii locali din Medgidia s-au întâlnit în ședință ordinară spre a dezbate și a vota 31 de proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi. Toate proiectele au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admise.

Potrivit proiectului de la primul punct, prin realizarea investiţiei şi a indicatorilor tehnico-economici pentru “Modernizare Piaţa Centrală din municipiul Medgidia”, cu un buget de aproxiamtiv 9.630.000 lei se vor moderniza 1749 mp construiţi.

La punctul 2 s-a votat realizarea investiţiei “Construire drum comunal – clasa tehnică IV – (DJ222-DJ 381) în Medgidia”, proiect ce urmează a fi depus pentru obţinerea de finanţare prin PNDL. Valoarea totală a investiţiei este de 21.318.224,46 lei. Construirea unui astfel de drum comunal oferă oportunitatea eliminării traficului greu ce afectează în special zona de sud-vest a oraşului.

La punctul 3 s-a aprobat realizarea investiţiei şi a indicatorilor tehnico-economici pentru “Modernizare infrastructură rutieră în localităţile Valea Dacilor şi Remus Opreanu”, pe o lungime totală de străzi de 23,265 km, cu o valoare de 31.649.381, 37 lei cu TVA, tot prin PNDL, subprogramul Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor.

S-a aprobat şi realizarea investiţiei şi a indicatorilor tehnico-economici pentru “Reabilitarea, modernizarea infrastructurii şi dotarea Ambulatoriului Policlinica Medgidia din cadrul Spitalului Municipal Medgidia”, prin acelaşi program, cu o valoare de 29.587.380,63 lei.

În şedinţa lunii martie s-a aprobat şi realizarea investiţiei şi a indicatorilor tehnico-economici pentru “Construire două terenuri de sport multifuncţionale în incinta Complexului Sportiv “Iftimie Ilisei” din municipiul Medgidia” judeţul Constanţa. Cu o investiţie de 2.213.082,96 lei inclusiv TVA se va realiza un teren multisport în suprafaţă de 968 mp şi un teren de fotbal în suprafaţă de 968 mp.

Consilierii locali au aprobat şi realizarea investiţiei şi a indicatorilor tehnico-economici pentru “Modernizare infrastructură rutieră în municipiul Constanţa”, în suprafaţă de 15,902 km de străzi în sumă de 28.362.297,34 lei cu TVA.

O noutate pentru Medgidia o reprezintă înfiinţarea unei creşe, în şedinţa ordinară de joi fiind aprobat proiectul de hotărâre privind realizarea investiţiei şi a indicatorilor tehnico-economici pentru “Construire creşă în Municipiul Medgidia, judeţul Constanţa”. Aceasta va fi amplasată pe strada Poporului, nr. 48, pe o suprafaţă de 1337 mp, şi va deservi aproximtiv 160 de copii.

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală aprobat prin O.U.G. nr.28/2013, cu modificările şi completările ulterioare, subprogramul “Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor”, coordonat de M.D.R.A.P.F.E. se vor realiza investiţii pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea mai multor instituţii de învăţământ din municipiu.

Astfel, la punctele 8-27 s-a votat aprobarea realizării investiţiei şi a indicatorilor tehnico economici pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea următoarelor şcoli, grădiniţe şi licee: Grădiniţa nr. 3, nr.11, Grădiniţa “Piticot”, Grădiniţa nr. 8, Grădiniţa “Ion Creangă”, “Lucian Grigorescu”, Grădiniţa Valea Dacilor, Şcolile “Constantin Brâncuşi”, “Lucian Grigorescu”, “Mircea Dragomirescu”, “Spiru Haret”, “Mihail Sadoveanu”, “I.L. Caragiale”, “Iuliu Prodan” din Valea Dacilor, Colegiul Naţional “Kemal Ataturk”, Liceul Tehnologic “Dragomir Hurmuzescu”, Colegiul Tehnic “Nicolae Titulescu”, baza sportivă a Liceului Teoretic “Nicolae Bălcescu”.

În continuarea şedinţei, consilierii locali au votat şi aprobarea realizării investiţiei şi a indicatorilor tehnico-economici “Construire anexă sediu Primărie, Municipiul Medgidia”, precum şi desemnarea reprezentanţilor “Consiliului Local în Consiliile de Administraţie ale Colegiului Tehnic “N. Titulescu” şi Liceului Tehnologic “Dragomir Hurmuzescu” Medgidia”.

În şedinţa ordinară a lunii martie s-au mai aprobat proiectele referitoare la: “Planul de ordine şi siguranţă publică al Poliţiei Locale Medgidia”, “repartizarea a două locuinţe tip ANL”, “Mandatarea reprezentantului legal al Municipiului Medgidia în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanţa, în conformitate cu O.U.G. nr. 109/2011”, şi “Aprobarea completării anexei 6 la HCL nr. 157/2009”.

Şedinţa s-a încheiat cu prezentarea raportului de activitate al Poliţiei Locale Medgidia pe anul 2016, la punctul Diverse.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*