“Zâmbește dulce” – un program de testare gratuită a glicemiei pentru studenții și elevii din Constanța

Testare glicemie. FOTO netdoctor.co.uk
Testare glicemie. FOTO netdoctor.co.uk

Dacă elevii și studenții nu merg la medic, vine medicul la ei! Acesta poate să fie sloganul proiectului “Zâmbește Dulce”.

Luni, 16 noiembrie, este Ziua Mondială a Diabetului, așa că Interact Pontus Euxinus alaturi de Rotaract Pontus Euxinus și Asociația Sweetland aduc ideea de testare a glicemiei în mai multe licee și centre universitare din oraș. Printre ele se numără: Colegiul Național Mircea cel Bătrân , Liceul Teoretic Ovidius, Colegiul Național Mihai Eminescu, Liceul Teoretic Traian, Colegiul Național George Calinescu, Liceul de Arte Regina Maria, și Universitatea Ovidius.

Doritorii vor putea să își testeze gratuit glicemia. Testul este realizat de medici rezidenți și studeni ai Facultății de Medicină. În urma testării, medicii pot să le sugereze celor care au probleme cu glicemia să meargă la un specialist sau ce alimente să evite pentru o dietă mai sănătoasă.

Scopul declarat al celor trei organizații este să formeze o lume mai conștientă de sănătatea sa și să reacționeze mai bine și mai repede atunci când apar semnele diabetului zaharat, o afecțiune atât de des ignorată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*