Vreti oameni care să vă apere sau negociatori?

Cătălin Schipor
Cătălin Schipor

Omul în general, nu apreciază ce ai făcut pentru el de… să zicem 100 de ori, dacă ai greșit o dată. Poți să fi și Dumnezeu pe Pământ că dacă ai făcut altceva decât ce sunt ceilalți obișnuiți, ți-ai luat-o și nu te mai spală toată apa din Marea Neagră.

Am evitat până acum să abordez subiecte de genul: cum acționează jandarmii, dar cazul fetiței pipăite de un individ care apoi a murit pentru că a luat în bot gaz iritant pentru că încerca să dovedească trei oameni ai legii m-a făcut să îmi spun părerea. De ce? Pentru că de foarte mulți ani interacționez cu ei, dar am și cunoștințe care și-au luat-o de la ei la București.

Ce s-a întâmplat acolo, de când jandarmii au fost stigmatizați, o va decide poate instanța. Puțin sunt cei care iau în calcul faptul că în spatele uniformei albastre sunt totuși oameni. Oameni cu probleme personale, oameni cu șefi și de multe ori șefii nu sunt leaderi. Sunt rămășițe ale vechilor milițieni, care în secunda doi când nu i-ai ascultat ordinul, te-a ars: de la scădere salariu, la oprire la înaintare în grad și până la dat afară. De ce? Pentru că pot. Și atunci ce faci? execuți, pentru că rata la bancă nu o să ți-o plătească ală care trage de gardul pe care tu îl păzești. Bineînțeles, sunt și pupincuriștii șefului care ar face orice pentru a fi văzut bine, chiar dacă asta înseamnă să se plimbe cu butelia cu gaz prin piața și să împartă în stânga și în dreapta de parcă ar fi Steve Aoki la Neversea.

La Vatra Dornei, dacă părintele era un tip mai impulsiv, ar fi pus mâna pe ceva și îl lăsa el lat pe ăla de i-a pipăit fata. Nu îi doresc niciunui părinte ca fiul sau fiica lor să treacă prin așa ceva. Atunci, tatăl ar fi avut șanse să ajungă chiar și după gratii. Că nu ne facem singuri dreptate, nu? Avem legi.

În locul jandarmilor puteau fi și polițiști, dar ceasul negru, pisica 13, în zonă erau ei. Au procedat ca la carte: au încercat să îl legitimeze, suspectul a încercat să fugă, dar a fost prins. Ce a făcut după aceea? Stătea cumva liniștit și jandarmii au tăbărât pe el? Nu! S-a opus din răsputeri, că nu puteau doi oameni antrenați să îl dovedească și să îi pună cătușele!

Cum era dacă a lor colegă nu intervenea cu spray – ul? Ia uite bă, ce fraieri! Ia uite, le este frică să dea în el! Dacă era în altă țară… era împușcat! Dar suntem în România și legile sunt de căcat, așa că au făcut ce au considerat că este mai puțin agresiv față de un individ… agresiv.

Acum, că avea probabil și afecțiuni de sănătate, care în combinație cu jetul din spray nu i-au făcut tocmai bine… karma is a bitch cum zic americanii.

Deja mediul online duduie de injurii și înfierări de ceea ce au făcut jandarmii. Uăăăă! Bla bla! Înainte de a-i judeca pe cei trei jandarmi, priviți speța și din altă perspectivă. Renunțați la ochelarii de cal. Nu spune nimeni să ne bucurăm de moartea suspectului. Probabil și tatăl fetei regretă că ăla a murit ca prostul și nu îl vede măcar în fața unui judecător dacă nu după gratii.

Ca și concluzie, jandarmii au aplicat legea. Că nu vedem mai departe de acest aspect, este vina noastră, a oamenilor și a războaielor personale, unele chiar induse.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*