Voluntari din Constanța au donat mobilier pentru cinci biblioteci din județul Dâmbovița

Voluntarii din Constanța au donat mobilier pentru biblioteci. FOTO CRC
Voluntarii din Constanța au donat mobilier pentru biblioteci. FOTO CRC

100 de mese și 200 de scaune au fost donate pentru cinci biblioteci din județul Dâmbovița.

Voluntarii ai asociațiilor Centrul pentru Resurse Civice şi United Hands România au organizat pe data de 15 martie o activitate în care au colectat și distribuit resurse pentru asistarea comunităților din mediul rural din România.

Întrucât comunitățile rurale au nevoie de ajutor pentru a se dezvolta din punct de vedere educațional și cultural, mai mulți voluntari au căutat și identificat 100 mese, 200 scaune şi 10 computere, care vor ajunge la cinci biblioteci din judeţul Dâmboviţa și la o şcoală din judeţul Bacău.

Iniţiativa a fost realizată în parteneriat cu Universitatea Spiru Haret din Constanţa, care a dat dovadă de generozitate și a pus la dispoziţie aceste resurse pentru platforma EduCab.
Acţiunea face parte din platforma EduCab, care militează pentru creşterea capacităţii bibliotecilor publice din România de a răspunde nevoilor educaţionale şi de dezvoltare la nivel local. Activităţile din cadrul EduCab au ca scop asistarea comunităţilor din mediul rural.

Proiectul România EduCab (Educational Capacity Building in Romanian Libraries) – „Creşterea capacităţii educaţionale a bibliotecilor publice din România” este o campanie de colectare de fond de carte, mobilier și echipament pentru 626 de biblioteci locale, din zece judeţe din România: Constanța, Dâmboviţa, Dolj, Vâlcea, Teleorman, Brăila, Vaslui, Suceava, Cluj, Timiş.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*