UPDATE FOTO Viitură între Năvodari și Corbu. Mașini luate de ape și case inundate

Urmările viiturii de la Năvodari. FOTO Ilie Bordianu / Facebook
Urmările viiturii de la Năvodari. FOTO Ilie Bordianu / Facebook

UPDATE 2: Zeci de mașini au fost luate de ape, iar casele din Corbu și alte câteva localități au fost inundate. La 12 ore după ce viitura a trecut se vede adevărata imagine a dezastrului.

Bilanțul provizoriu (neoficial) este: o casă dărâmată, 20 gospodării inundate și o persoană internată în spital.

Stare de alertă după ploile din nord vestul județului Constanța. 20 de mașini au fost blocate pe Drumul Județean 226 între orașul Năvodari și comuna Corbu. Echipele de intervenție ale ISU Dobrogea au fost chemate pentru a-i salva pe oamenii blocați în autoturisme.

O familie a fost deja recuperată de salvatori. Oamenii nu puteau să înainteze din cauza apei care ajunge pe alocuri la mai bine de un metru deasupra drumului județean.

Prefectul județului Constanța, Constantin Ion spune că în zonă au fost trimise mai multe ambulanțe pentru a da primul ajutor celor recuperați din mașini. Autoturismele au fost luate de apă așa că intervenția este îngreunată.

UPDATE 1: Poliția Locală Năvodari a oprit circulația pe drumul care merge către Corbu. Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, descrie situația drept una dramatică.

“Situație grea între Navodari și Corbu. Marea parcă s-a unit cu lacul Corbu. Mașini cu oameni plutesc în derivă, apa vine șuvoaie dinspre mare. Poliția Locală a salvat o mamă cu un copil mic.”

O persoană dată inițial dispărută a fost găsită în viață de salvatori. Și dacă asta nu era de ajuns, estul județului Constanța a intrat sub incidența unui cod portocaliu de furtună. Între orele 00.15 și 3.00, localitățile Istria, Săcele, Vadu, Corbu, Luminiţa, Năvodari, Oituz, Piatra, Palazu Mic vor avea parte de ploi abundente (30 – 40 l/mp), iar vântul va sufla cu peste 65 km/oră.

UPDATE 2: Pompierii de la ISU Dobrogea spun că au reușit să salveze 23 persoane. Iată comunicatul transmis de instituție:

“Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au fost solicitaţi să intevină, prin S.N.U.A.U 112, în jurul orei 21.17, pe DJ 226 ce leagă localităţile Năvodari şi Corbu, unde mai multe autoturisme au fost surprinse de o viitură.
La faţa locului s-au deplasat cu operativitate echipajele de pompieri care, sub comanda inspectorului şef, locotenent colonel Petrov Daniel, au reuşit salvarea a 23 de persoane, printre care si un copil de aproximativ un an si opt luni, ocupanţi ai autoturismelor.
În cursul nopţii trecute, pompierii constănţeni au mai reuşit să salveze înca două persoane, una surprinsă de viitură, fiinde recuperată cu acesoriilor din dotare, iar cealaltă, după efectuarea căutărilor a fost găsită izolată într-un spaţiu de adăpostire de pe o plajă din localitatea Corbu.
Toate persoanele salvate au fost asistate din punct de vedere medical de către cadrele specializate sosite la faţa locului. Pentru limitarea şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice produse, au intervenit 35 de subofiţeri şi doi ofiţeri ai I.S.U. Constanţa, cu opt autospeciale, o Autospecială pentru Transport Victime Multiple, două ambulanţe SMURD, patru motopompe şi o barcă pneumatică.
Pe toată durata nopţii cadre ale ISU Constanţa au monitorizat cursurile de apă aflate sub avertizare hidrologică, pentru a se putea asigura un răspuns prompt în vederea protejării populaţiei.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*