VIDEO Un pescador aflat în derivă a fost salvat de echipajele Midia Marine Terminal. Cei șapte marinari de la bord au fost aduși în siguranță la mal

Pescadorul Callatis a fost adus la mal. FOTO Rompetrol
Pescadorul Callatis a fost adus la mal. FOTO Rompetrol

Echipajele de marinari și scafandri din cadrul Midia Marine Terminal, companie membră a Grupului KMG International, au reușit în această dimineață să aducă în siguranță la țărm un pescador avariat, în derivă. Nava Callatis 1, cu 7 persoane la bord, s-a aflat în pericol de scufundare în largul Mării Negre, din cauza unei „găuri de apă”.

La solicitarea autoritățiilor, remorcherul „București”, Pilotina „Midia Marine Terminal” și șalupa de salvare „Sea Blade”, au intervenit prompt pentru recuperarea pescadorului avariat. În doar o oră și jumătate, apa a fost îndepărtată din compartimentul motoarelor, nava a fost tractată și adusă în siguranță în Portul Midia, unde în acest moment scafandrii MMT fac inspecție si lucrări de reparație provizorie.

Operațiunea de recuperare a pescadorului a fost coordonată pe mare de specialiștii Midia Marine Terminal, care au intervenit pe mare cu scafandri antrenați special pentru situații de urgență, având toată logistica necesară, dar și de pe uscat, cu ajutorul camerei de control și comandă al terminalului petrolier offshore.

Toate cele 7 persoane aflate la bord sunt în afara oricărui pericol, ca urmare a intervenției realizate în timp record de marinarii și scafandrii MMT, împreună cu autoritățiile competente.

Midia Marine Terminal a luat ființă în 2007, ca soluție integrată de trading pentru activitatea Grupului KMG International. MMT coordonează rampele de încărcare pentru rafinăriile Petromidia și Vega, danele 1-4 și 9 din Portul Midia, dar și un terminal offshore aflat la aproape 9 kilometri distanță în largul Mării Negre, capabil să primească la operare nave cu un tonaj de până la 160.000 TDW.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*