VIDEO Barbugii depistați în flagrant lângă „Lupa Capitolina” din vecinătatea Consiliului Județean Constanța de către o patrulă a Poliției Locale

Adolescent de 14 ani, surprins în timp ce tâlhărea alt minor în Constanța. FOTO DGPL Constanța

În cursul zilei de 18 septembrie, polițiștii locali din cadrul serviciilor operative ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe raza de competență în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, asigurarea și fluența circulației rutiere pe drumurile publice, legalitatea lucrărilor de construcții, menținerea curățeniei, protecția mediului precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea comerțului stradal și a activităților comerciale.

Lucrătorii instituției au aplicat 169 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 38.800 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare. Printre acestea, cinci amenzi contravenționale în valoarea totală de 1.600 lei au fost aplicate pentru participarea la jocuri de noroc într-un grup organizat, altele decât cele autorizate, de natură să lezeze bunele moravuri, provocând indignarea cetățenilor. O parte dintre participanți consumau si alcool în zona „Lupa Capitolina”.

În acest caz s-a dispus măsura întreruperii activității ilicite și reasigurarea stării de curățenie de către participanți.

În cursul aceleiași zile s-a derulat o acțiune tematică pentru depistarea conducătorilor auto care opresc sau staționează neregulamentar pe drumurile publice. Cu această ocazie, polițiștii locali au depistat pe Str. I L Caragiale, în zona Casei de Cultură din municipiul Constanța, un conducător auto care avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. In acest caz s-au întocmit actele premergătoare în vederea sesizării și predării instituției abilitate pentru demararea cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “Conducerea unui vehicul fără permis de conducere“ așa cum este prevăzută în dispozițiile articolului 335 alin.2 din Codul Penal și încadrată la categoria “Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice”.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*