VIDEO Tavanul Spitalului de Urgență Constanța, infestat cu… pisici. O bucată de tavan fals care a căzut pe un pacient a eliberat mamiferele ascunse acolo

Una dintre pisicile eliberate din tavanul Spitalului de Urgență Constanța. FOTO Captură Video
Una dintre pisicile eliberate din tavanul Spitalului de Urgență Constanța. FOTO Captură Video

Întâmplare incredibilă la Spitalul de Urgență Județean Constanța. Mai multe pisici au ieșit din tavanul unității medicale după ce muncitorii au decopertat tavanul.

Una dintre bucățile de tavan fals au căzut pe un pacient care se afla pe o targă, în apropierea zonei de Radiologie a Urgenței Spitalului. Pacientul nu a fost rănit grav, dar momentele următoare au scos la iveală o problemă și mai mare. În tavanul unității medicale se ascundeau mai multe pisici.

Mamiferele au scăpat din sistemul de ventilație cu această ocazie și s-au ascuns pe coridorul spitalului, printre pacienți.

“Ne pare rau pentru incidentul creat. S-a demarat o anchetă in acest caz. Va aducem la cunostinta ca s-a ajuns la aceasta situatie din pricina faptului ca se lucreaza la sistemul de ventilatie din imediata apropiere a locatiei in cauza iar piesele lipsa de plafon fals au fost indepartate de catre muncitori. Avand in vedere situatia creată, plafonul va fi completat la loc. De altfel, vom contacta o firma specializata pentru a indeparta animalele, in condiții de siguranta, astfel încât sa nu se mai intample incidente de acest gen”, au transmis reprezentanții Spitalului de Urgență Constanța.

Prefectul județului Constanța, George Niculescu a reacționat prompt la cele întâmplate.

“Am luat legătura cu conducerea Spitalului Județean si am aflat faptul că acest incident a avut loc pe un culoar ce duce spre zona de radiologie. Am primit asigurări ca nici o persoană nu a avut de suferit. De altfel, nici o persoană nu s-a prezentat la UPU pentru a solicita ingrijiri medicale in urma acestui eveniment.

Din punctul meu de vedere, incapacitatea autorităților locale/județene de a rezolva problemele din sistemul de sănătate, de peste 30 de ani, incepe să producă efecte negative.

În cazul unei unități medicale, veche de aproximativ 50 de ani, consider că astfel de evenimente se pot evita doar prin realizarea unor investiții considerabile in reabilitarea completă a Spitalului Județean”, a transmis prefectul George Niculescu la solicitarea jurnaliștilor Constanța NEWS. 

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu a transmis și el un mesaj în acet sens.

“Am luat legatura cu conducerea Spitalului Județean. Stiu ca se realizau o serie de lucrări la sistemul de ventilație, și, probabil așa au și reușit pisicile să ajungă în aria respectivă a Spitalului. Am cerut conducerii Spitalului Județean să ia toate masurile necesare pentru ca aceste situații să nu se repete. De asemenea, am cerut, ca în regim de urgență, să se ia legatura cu compania care a efectuat lucrările respective și să trimită o echipă care să izoleze toate posibilele căi de acces în clădire pentru animale.

De asemenea, o echipa a Consiliului Județean va verifica dacă aceste lucrări de reparații au fost realizate conform standardelor. În cazul în care se va demonstra că s-au efectuat lucrari neconforme, atunci, firma respectivă va fi sancționata. M-am asigurat că siguranța pacienților nu a fost pusă în pericol niciodată și că a fost un incident izolat. În plus, activitatea cadrelor medicale se desfășoară în condiții normale, fără să fi fost perturbată de acesta situație.”, a precizat Horia Țuțuianu pentru Constanța NEWS.

După apariția imaginilor în mass-media, soția pacientului pe care au căzut pisicile a povestit toată întâmplarea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*