VIDEO Surpriză plăcută de 1 iunie pentru zeci de copii care nu au văzut niciodată marea. Ei au ocazia să vadă Delfinariul și Acvariul

#PrimaZiLaMare pentru copiii cu posibilitati materiale reduse alături de Paralela 45
#PrimaZiLaMare pentru copiii cu posibilitati materiale reduse alături de Paralela 45

36 de copii cu posibilităţi materiale reduse, care nu au văzut niciodată Marea Neagră, se află în vacanţă pe litoralul românesc, în cadrul campaniei #PrimaZiLaMare, derulată de turoperatorul Paralela 45 şi de organizaţia umanitară Concordia, în perioada 31 mai – 4 iunie.

De 1 Iunie, Ziua Copilului, au interacţionat cu Marea Neagră, ghidaţi de un salvamar, după care au participat la un spectacol la Delfinariul din Constanţa.

În drumul lor spre mare au vizitat Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti din Bucureşti, iar pe litoral, în următoarele zile de vacanţă, vor vizita Portul Tomis, Acvariul şi Ferma Animalelor Ograda Veseliei din Mangalia, se vor plimba pe faleza din Mamaia şi pe cea a Cazinoului din Constanţa. În fiecare zi au programate activităţi pe plajă cu animatori.

Copiii provin din Ploieşti şi sunt înscrişi în programele organizaţiei umanitare Concordia.

“Întâlnirea cu Marea Neagră a produs foarte multă bucurie copiilor, care o ştiau de la televizor sau din fotografii, şi a fost un moment extrem de emoţionant pentru noi, organizatorii campaniei #PrimaZiLaMare. Ca agenţi de turism, face parte din viaţa noastră să vedem nu numai Marea Neagră de mai multe ori pe an, ci şi alte mări şi oceane, şi trăim printre oameni care nu au văzut măcar Marea Neagră.

Ne-am propus ca din acest an să ducem pe litoralul românesc cât mai mulţi copii dintre cei care nu au fost niciodată. Ne dorim ca programul să devină unul naţional şi din 2018 să ni le alăture mai multe agenţii de turism membre sau nemembre ale Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism”, a declarat Corina Enache, director de vânzări Paralela 45.

Ideea campaniei a apărut ca urmare a evidenţierii în mediul public a faptului că 22% dintre români nu au fost niciodată la mare, potrivit unui studiu IRES, în timp ce un altul, realizat de World Vision Romania și de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, arată că jumătate din copiii din România au risc de sărăcie și excluziune socială.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*