VIDEO Premieră la spitalul Cernavodă. Elicopterul SMURD a aterizat pentru prima dată pe heliportul unității medicale

Elicopterul SMURD la Cernavodă
Elicopterul SMURD la Cernavodă

O pacientă de 76 ani “are zile” și datorită unei echipe SMURD care a aterizat pe heliportul Spitalului Cernavodă.

Femeia avea un diagnostic dificil: insuficiență respiratorie acută, pneumopatie și Alzheimer, așa că medicii au alertat echipajul de urgență și s-a luat decizia trimiterii unui eclicopter. Doar un aparat de zbor putea să o transporte repede și în siguranță la Spitalul de Urgență Constanța.

Heliportul Spitalului Orășenesc Cernavodă a fost amenajat în urmă cu aproape patru luni, dar până acum nu a fost folosit. Unitatea medicală a inaugurat atunci un Compartiment de Primiri Urgențe și s-a luat decizia transformării unei parcări într-un heliport.

Cheltuielile de amenajare a spaţiului de aterizare şi al noului C.P.U. au fost asigurate din Bugetul Local. Aria de acoperire a heliportului este Cernavodă-Drajna, şi va servi în mod special urgenţelor care pot interveni pe Autostrada Soarelui.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*