VIDEO Polițiștii din Constanța îl caută pe șoferul unui Volkswagen Golf care nu dă doi bani pe ambulanțele aflate în misiune

Mașina care a blocat ambulanța în trafic. FOTO Captură VIDEO

Poliția Rutieră Constanța s-a mobilizat și îl caută pe un șofer care a tăiat fața unei ambulanțe aflate în misiune, apoi a refuzat să se mai dea de pe bandă și să elibereze drumul. Asistenta din ambulanță l-a filmat și l-a postat pe pagina sa de Facebook. 

O ambulanță cu semnalele acustice și luminoase în trafic poate însemna uneori că cineva se zbate între viață și moarte, sau cineva are dureri ce doar la spital pot fi potolite, sau echipajul trebuie să ajungă la un caz să acorde primul ajutor, prim ajutor de care poate depinde viața cuiva. Scenariile sunt multe și diverse, dar chiar și așa, unii conducători auto refuză să se gândească la cel puțin unul dintre ele. Este și cazul unui șofer al unui Volkswagen Golf care, în ziua de 21 august, în jurul orei 11.00 a ținut pe loc practic o ambulanță care transporta la spital un pacient din Portul Constanța, fiind un caz de urgență de grad 2, potrivit doctorului Claudia Tatarici de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța.

O parte din situația din trafic a fost surprinsă cu telefonul mobil de către asistenta aflată în ambulanță. Ceea ce s-a întâmplat a postat pe pagina sa de Facebook.

„Regret doar că nu m-am “trezit” să îl filmez pe “dnl” cu câteva momente mai devreme pentru a înțelege mai bine situația de fapt… Cu un tupeu mizerabil, acest individ, după ce ne-a tăiat fața de pe o bandă pe cealaltă fără să țină cont de faptul că autospeciala SAJ se afla în misiune ,ne-a blocat la propriu banda de circulație nu înainte de a ne indica cu mâna pe geam că “i se rupe” de faptul că “cerșim” prioritate de trecere… Repet… ne aflam în misiune cu semnale luminoase și acustice în funcțiune…

Ca și acest domn… sunt zeci poate sute(și nu exagerez) de șoferi zilnic în trafic …pt. care ambulanța nu reprezintă nimic mai mult decât o mașină oarecare …nu contează că liniile 112 sunt supraîncărcate cu solicitări care de foarte multe ori sunt în așteptare și pt ca (dar nu numai..)genul acesta de șoferi îngreunează la propriu accesul in trafic echipajelor de salvare !!!

Dacă pt participanții la traficul rutier viața ar avea cu adevărat prioritate, cu siguranța s-ar mai scurta și timpii de ajungere la solicitări. În profesia noastră, o secundă contează înfiorător de mult… u îți doresc dragă CT-26-CXL decât atât: sa fii sănătos tu și cei dragi ție și sa nu ai vreodată nevoie de un echipaj mobil de urgență !! Sau poate ți-ar fi de ajutor o solicitare către noi, probabil doar atunci vei înțelege cât este de important sa oferi prioritate ambulanței in trafic …Nu ne faci NOUĂ vreo favoare , participi indirect la salvarea unei vieți omenești… jmechere !“ a postat asistenta Daniela Antemir de la SAJ Constanța.

Reprezentanții IPJ Constanța au declarat că se fac verificări pentru identificarea conducătorului auto și luarea măsurilor legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Amendă și permisul suspendat pentru șoferul mașinii ce nu adat prioritate ambulanței | Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*