VIDEO Patru bărbați au fost prinși după au furat peste 140 de kilograme de pește de la o fermă din Dunăreni

Braconierii au fost prinși în flagrant. FOTO IPJ Constanța

Poliţiştii de la transporturi au surprins în flagrant delict patru persoane în timp ce ar fi sustras peste 140 de kilograme de pește dintr-o fermă pisicolă, din localitatea Dunăreni.

În noaptea de 30 spre 31 mai, polițiști din cadrul Biroul Județean de Poliție Transporturi Constanța au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, în localitatea Dunăreni, județul Constanța.

În acest context, polițiștii au depistat în flagrant delict 4 persoane în timp ce ar fi încărcat, într-un autoturism, mai mulți saci din rafie, conținând peste 140 de kilograme de pește, din speciile crap, novac și somn.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, bărbații ar fi sustras peștele cu ajutorul unei plase monofilament și al unei plase cu fir textil, după ce aceștia ar fi primit încuviințarea paznicului. În urma flagrantului, 3 persoane au fost identificate, fiind vorba despre doi bărbați, de 27, respectiv 40 de ani, precum și un minor, de 15 ani.

Polițiștii constănțeni i-au reținut, pentru 24 de ore, atât pe cei doi bărbați, cât și pe angajatul fermei piscicole, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la furt calificat.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a celui de-al patrulea bărbat, care, la acest moment, se sustrage cercetărilor. Minorul, în vârstă de 15 ani, este cercetat în libertate.

Întreaga cantitate de pește urmează să fie predată amenajării piscicole iar uneltele de pescuit și autoturismul în cauză au fost ridicate în vederea confiscării. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 23500 de lei.

Totodată, polițiștii constănțeni au controlat o societate comercială, din orașul Cernavodă, care comercializează pește. În urma controlului, s-a stabilit că aceasta nu deține autorizație sanitar-veterinară, iar administratorul nu poseda documentele de proveniență a peștelui.

În urma probatoriului, polițiștii au stabilit că, administratorul în cauză ar fi achiziționat peștele de la cei 4 barbați surprinși în flagrant delict, deși ar fi cunoscut despre proveniența ilicită. Acesta, în vârstă de 48 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând fi introdus in C.R.A.P al IPJ Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire la furt calificat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*