VIDEO Mai sunt doar două săptămâni până la acțiunea “Plantăm Fapte Bune”. În comuna Peștera se caută șefi de parcelă

Ședința de la Peștera legată de "Plantăm Fapte Bune". FOTO Adrian Boioglu
Ședința de la Peștera legată de "Plantăm Fapte Bune". FOTO Adrian Boioglu

Marea plantare de copaci de pe 14 noiembrie este acum pregătită în amanunt. Organizatorii campaniei “Plantăm Fapte Bune” nu au oprit apelul pentru voluntari, dar caută și “Șefi de Parcelă”.

Un șef de parcelă este cel care știe care sunt normele de protecția muncii, modalitatea corectă de plantare, regulile pentru pregătirea puieților pentru plantare și cunoaște programul din ziua de 14 noiembrie.

Atunci când ajunge pe teren, șeful de parcelă este cel care numără și verifică rândurile fiecărei parcele și le marchează corespunzător. El ține legătura cu voluntarii, împarte uneltele și chiar preia voluntarii din momentul sosirii lor pe teren.

Șeful de parcelă va rămâne pe teren pe întreaga durată a acțiunilor de împădurire și se asigură că există unelte de rezervă. La finalul zilei el are grijă ca uneltele să fie predate și îl ajută pe fotograf să facă pozele de după plantare.

Există încă locuri pentru șefi de parcelă la Ulmu, Dor Mărunt și Jegălia – județul Călărași, Talpa – județul Tulcea, Peștera – județul Constanța, Bezdead – județul Dâmbovița, Sânmihaiu Român – județul Timiș, Zerind și Fântânele – județul Arad și Viișoara – județul Cluj.

Cei care se înscriu pentru comuna constănțeană Peștera se pot mândri cu faptul că au ajutat la oprirea blocării cu zăpadă a drumului județean Medgidia – Peștera. Zona are în fiecare an probleme cu troienele, așa că primarul Valentin Vrabie a decis să planteze acolo alături de voluntari 50.000 de puieți de glădiță. Numărul copacilor este un record în sine și este estimat a fi cea mai mare plantare locală realizată până acum în România.

“Căutăm cât mai mulți colegi care să aibă rol de şefi de parcelă. Rolul lor este foarte important pentru o bună organizare şi o reuşită a împăduririi. Atribuţiile unui şef de parcelă sunt descrise în video-ul realizat recent de către colegii noștri” declară Liana Buzea, fondatorul acțiunii “Plantăm Fapte Bune”.

Înscrierile se fac pe www.plantamfaptebune.ro si la adresa voluntar@plantamfaptebune.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*