VIDEO Liberalul Tararache versus social-democratul Făgădău. Meci câștigat prin neprezentare

Deputatul Mihai Tararache a prezentat proiectul legii Locuinței. FOTO Facebook

“Incident” neplăcut la ultima ședință de consiliu local. Deputatul liberal Mihai Tararache a încercat să ia cuvântul de trei ori și să-i propună primarului interimar o soluție pentru cartierul Henri Coandă, dar a fost refuzat sau ignorat.

Liberalul explică pașii prin care a ajuns la această situație.

“Am participat la ședința Consiliului Local din Constanța. Nu aș fi mers, însă sute de constănțeni cu care m-am intalnit in ultima vreme, m-au rugat să-i reprezint, în speranța că, fiind deputat, pe mine mă vor asculta.
“Mergi tu, pe tine nu te dau afară, te vor asculta. Pe noi nu ne lasă nici măcar să intrăm în clădire, zici că suntem ciumați”, este mesajul cu care m-a “îmbărbătat” un tânăr locuitor al cartierului Henri Coandă. Tânărul, alături de alte câteva zeci de persoane din cartier, m-au abordat în ultima vreme, sătui fiind să trăiască într-un mediu infracțional generalizat, fără ca primăria să miște un deget!
Mi-am făcut curaj și mi-am zis că trebuie să-mi exercit acest drept, căci conform legii administrației publice locale 215 / 2001, deputații, alături de alte categorii, pot participa la ședințe și pot lua cuvântul, fără a avea însă drept de vot, și fără să fie nevoie de o aprobare.
Iată-mă, prin urmare, la ședință, unde am solicitat încă de la început să mi se acorde câteva minute pentru a transmite mesajul cetățenilor și pentru a le prezenta propriile mele soluții, la care am lucrat cu o echipă de experți. Mi s-a spus că voi lua cuvântul la sfârșit. Am așteptat civilizat. Ca din senin însă, ‘’curajosul’’ primar a declarat ședința încheiată și s-a îndreptat în viteză către ușă.
Cu toate că mi s-au încălcat drepturile, mi-am păstrat calmul și m-am îndreptat către primarul interimar Făgădău, pentru a-i înmâna mapa în care aveam plângerile punctuale a sute de cetățeni și ceea ce presa a numit “Soluția Tararache” pentru Constanța. Când a văzut că mă îndrept către el cu o mapă, interimarul aproape a luat-o la fugă, de zici că intraseră procurorii DNA în Primărie.
Acesta a fost momentul în care am înțeles că tot ceea ce îmi spuseseră constănțenii este adevărat. Făgădău fuge de constănțeni și de problemele lor, și nu m-ar mira deloc dacă va rămâne în istorie drept “primarul care fuge”.
Știți ceva, domnule Făgădău? Măcar Mazăre încerca să fie bărbat!”, a descris Tararache incidentul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*