VIDEO Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța, chemat la Poliție după ce a postat un video cu un copil care nu era în siguranță într-o mașină aflată în mers

Horia Constantinescu împreună cu minorul, în mașină. FOTO Captură Video

Horia Constantinescu, șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Constanța și încă o persoană au fost chemate la sediul Poliției Rutiere după ce în mediul online a apărut un clip video cu un minor care dansa în picioare într-o mașină ce se deplasa pe o șosea.

Șeful OPC Constanța a postat pe pagina sa de Facebook un videoclip în care apare chiar el, pe scaunul dreapta față al unei mașini, iar în spate, un minor, aflat în picioare, care nu purta centura de siguranță.

Potrivit ultimelor modificări din Codul Rutier, copiii cu o înălţime de până la 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă pentru conducător şi pasageri, doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.

Copiii cu o înălţime de peste 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă poartă centuri de siguranţă pentru adulţi, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau feţei, ori dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.

Şoferii care transportă copii în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă sau nu folosesc dipozitive de fixare în scaune pentru copii pot fi sancţionaţi cu patru – cinci puncte de amendă, respectiv cu amenzi de 390 – 487 de lei, şi trei puncte de penalizare.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, au demarat verificările cu privire la imaginile care au apărut în spațiul public, urmând a lua măsurile legale care se impun.

„Atât conducătoarea autoturismului, cât și pasagerul din dreapta-față, au fost invitați la sediul Serviciului Rutier Constanța pentru declarații, cu privire la incidentul în cauză. Din verificările efectuate, colegii mei au stabilit că incidentul a avut loc pe Autostrada A 2, conducătoarea auto neputând preciza cu exactitate kilometrul la care s-a petrecut fapta“, a precizat ag. șef adj. Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Potrivit acestuia, „au declarat că regretă incidentul petrecut și au luat la cunoștință atenționarea polițiștilor rutieri“.

Așa cum era normal, am încercat să discutăm și cu persoana în cauză și l-am sunat pe Horia Constantinescu. Acesta a preferat să nu răspundă acuzațiilor și a declarat că „era undeva în univers și să nu îl mai sunăm niciodată pe acel număr de telefon”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*