VIDEO Constanța va avea un Baby Zoo – o grădină cu animale domestice pentru educația copiilor de la oraș

Păsări sălbatice la Microdeltă
Rațe sălbatice

Dacă întrebi un copi de la oraș ce culoare are o văcuță, îți va spune, probabil, că este mov. Așa o vede în reclamele de la TV și nu are cum să învețe ce înseamnă un animal domestic.

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) Constanța, doctorul Adrian Bîlbă a venit cu o idee menită să-i educe pe cei mici cu privire la igienă, dar să le și arate ce puteau să vadă doar în gospodăriile bunicilor de la țară – o mică grădină zoologică, Baby Zoo.

Baby Zoo ar putea fi amenajată chiar în cadrul CMSN, cu ajutorul Consiliului Județean Constanța.

“Vom avea un loc în care copilașii să interacționeze cu animalele domestice, inclusiv de igienă, inclusiv de relații cu animalele sau terapii neconvenționale, fără a mai vorbi de orele de biologie pe care care cei mici le pot face aici. Va fi un loc în cre vom avea animale nepericuloase, cu ateliere de lucru pentru preșcolari și școlari de vârstă mică. Pe mine mă interesează ca atunci când înveți la școală despre vacă să știi că are diverse culori, dar nu mov. Copiii ajung să nu mai aibă relații cu zona rurală. Și igiena este foarte importantă: să înveți să te speli pe mâini și înainte să lucrezi cu animale nu numai după”, a declarat dr. Adrian Bîlbă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Asa ceva exista deja la ferma animalelor Ograda Veseliei langa Mangalia
    http://ogradaveseliei.ro/

    Ferma va ofera posibilitatea de a petrece o zi placuta impreuna cu copiii dumneavoastra si de a avea ocazia sa ii introduceti in frumoasa lume a animalelor aflate in mediul lor natural. Va puteti bucura de aerul curat, in plin camp, departe de civilizatie iar cei mici vor afla mai multe despre viata animalelor la o ferma, despre cum traiesc, cum se hranesc cu mancare sanatoasa si naturala, cum se inmultesc, cum arata un ou de gaina si cum se dezvolta puiul in interiorul oului. Cei dornici sa afle ce inseamna agricultura pot vedea tractoarele fermei, semanatoarea, locul unde se depoziteaza peste iarna fanul, porumbul si alte cereale, vor invata despre muncile agricole care asigura hrana animalelor si a oamenilor.

    • @Alex: Este foarte bine ca exista la sat, doar ca nu am vazut-o pana acum la oras. Important este sa apara cat mai mult de astfel de obiective care sa incurajeze igiena, educatia si sanatatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*