VIDEO Consilierul Local Tudorel Chesoi are soluția pentru reducerea facturilor la încălzire: “Vreau să construim o alternativă la CET cu centrale termice pe gaz”

Consilierul municipal Tudorel Chesoi. FOTO Adrian Boioglu
Fostul Consilier municipal Tudorel Chesoi. FOTO Adrian Boioglu

Cu toate că la Constanța prețul gigacaloriei a scăzut de la 358 la 250 lei, facturile pentru încălzire sunt uriașe și în acest an. Este greu de înțeles cum pentru un apartament cu 4 camere din zona Inel 1 factura a ajuns la 860 lei/lună. Cei care s-au debranșat de la RADET și au ales calea unei centrale termice pe gaz plătesc pentru un apartament identic facturi de maxim 300 lei/lună.

Consilierul Municipal Tudorel Chesoi a propus încă de luna trecută în ședința de Consiliu Local o alternativă la sistemul de încălzire centralizat oferit de CET și RADET.

“Numai în acest fel putem negocia să luam agentul primar de la CET. Insist să începem proiectarea unui sistem de montare a unor centrale termice pe gaz. Să le instalăm în punctele termice. Mie mi se pare o chestiune foarte simplă, atâta timp cât mii de constănțeni și-au montat în apartamentele lor centrale termice pe gaz și au avut un raționament economic: acele centrale aduc reduceri fiecărui proprietar de apartamente sau chiriaș.

E lesne de înțeles că și dacă montam în punctele termice obținem o reducere la facturi și un aer mai curat în jurul ferestrelor de la blocuri.

Conductele de la punctul termic la blocuri există. Nu rămâne decât să montăm centralele și în acest fel reducem pierderile de căldură”, a declarat consilierul local Tudorel Chesoi.

Cele mai bune exemple pot fi observate la Mangalia acolo unde un oraș întreg se încălzește pe gaz. Totodată, în cartierul Faleză Nord din Constanța, centralele termice pe gaz montate în punctele termice administrate de RADET au scăzut facturile locatarilor la jumătate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*