VIDEO Cinci motive pentru care nu trebuie să ratezi ultima seară a festivalului Dapyx de la Medgidia

Tribunele s-au umplut la Festivalul DAPYX Medgidia. FOTO Adrian Boioglu

Constanța a mai avut festivaluri antice, a mai avut și concerte de 1 Mai. Din păcate, toate au dispărut, iar mini-vacanța de 1 Mai a devenit tot mai anostă. Dacă la Constanța, Primăria și patronatele din turism nu au vrut să organizeze niciun eveniment, iată că la Medgidia, evenimentele se țin lanț.

Primăria Medgidia a reușit să creeze un eveniment care să aducă laolaltă iubitorii de istorie, cultură, mâncare și muzică bună. Festivalul DAPYX este deja la ediția a doua și, ca o confirmare în plus, el a primit finanțare Europeană. Pentru că vestea fondurilor Europene alocate pentru două ediții a venit destul de târziu, anul acesta administrația locală a ales să finanțeze din propriile resurse Festivalul.

Patru zile de istorie și cultură. Patru seri de muzică

Festivalul de Jocuri și Reconstituiri Istorice “DAPYX” este cel mai mare eveniment de gen din Europa, așa că am discutat cu primarul Valentin Vrabie despre evenimentul care pune Medgidia în mișcare.

În cele patru zile de festival, medgidienii, dar și turiștii s-au bucurat de un program care a început cu o paradă istorică prin oraș. Ulterior, Stadionul Iftimie Ilisei a devenit câmp de bătălie pentru daci și romani. Asociații de reconstituire istorică din toată țara au venit la Medgidia pentru a lua parte la aceste momente inedite.

În prima seară, pe 27 aprilie, pe scena de pe stadion au urcat Provincialii, Millenium și Prestige Orchestra.

Seara a doua a fost dedicată Rock-ului. Trupe precum Spitalul de Urgență, Vunk și Compact au ridicat nivelul decibelilor.

Pe 29 aprilie, a fost rândul muzicii populare. Nicolae Botgros și Orchestra “Lăutarii” din Chișinău au fost precedați pe scenă de către Ionuț Langa, Laura Olteanu, Ioana Căpraru, Lidia Bejenaru și Nicolae Ciubotaru.

De ce nu trebuie să ratezi ultima seară a Festivalului DAPYX

Motivele pentru care nu trebuie să lipsești de la evenimentele programate pe 30 aprilie sunt mai multe, dar am extras cinci dintre cele mai importante și vi le prezentăm.

1. Festivalul Dapyx este singurul eveniment de acest gen din Dobrogea care are loc în mini-vacanța de 1 Mai. În loc să stai în Vamă sau să cheltuieși sute de mii de lei în Mamaia, mai bine mergi la Medgidia.

2. După ora 17.00, pe stadionul Iftimie Ilisei ai ocazia să cunoști toate asociațiile de reconstituire istorică și să vezi parada de închidere, cu tot cu prezentarea echipamentelor militare din toate epocile prezente în Festival.

3. Marea bătălie cu perne – e programată pentru ora 19.30 – ai ocazia să-ți inviți “prietenii” la o bătaie distractivă

4. Concerte cu cei mai mari artiști ai momentului. Holograf, Andra, Loredana și Smiley vin la Medgidia. Muzica începe de la ora 20.00.

5. Un foc de artificii cum nu a văzut Constanța. La prima ediție, organizatorii au arătat că Medgidia se poate bucura și de momente frumoase. Ediția a II-a se va încheia cu un foc de artificii cel puțin la fel de spectaculos ca și cel din 2017.

E nevoie să mai spunem că totul este oferit localnicilor și turiștilor în mod gratuit? Povestea regelui Dapyx merge mai departe!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*