VIDEO Bolnavii de cancer din Constanța fac de acum radioterapie iar la Spitalul Județean Constanța

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Ap. Andrei Constanta. FOTO Cătălin Schipor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a participat, la semnarea contractului de furnizare de echipamente de radioterapie între Ministerul Sănătății și asocierea formată de ELEKTA LIMITED UK și S.C. MEDLIMPEX 95 SRL.

 

Contractul prevede furnizarea către Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” de echipamente pentru radioterapie, respectiv accelerator linear de particule, computer tomograf simulator, precum și alte dotări specifice. Laboratorul de radioterapie al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost inclus pentru dotare în proiectul „Reforma sectorului sanitar – Îmbunătățirea calității și eficienței sistemului sanitar” finanțat prin acordul de împrumut dintre România și Bancă Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

„De acum ne vom putea trata bolnavii acasă, în județul Constanța! Încep să se vadă și primele rezultate în domeniul sanitar, dar și o conturare a eforturilor pe care le-am depus încă de la preluarea mandatului în față autorităților naționale pentru că Spitalul Județean Constanța să devină o prioritate națională. Ajutorul primit, și aici mă refer la echipamentele de care o să beneficieze Spitalul Județean Constanța, reprezintă un suport real, un sprijin ce ne ajută să prelungim viață constănțenilor” a precizat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Secția de radioterapie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost închisă în luna aprilie 2016 din cauza echipamentelor depășite.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Fac “de acum”? De acum de cand? Voua nu va e rusine, ca editori, sa scrieti mizeria asta? Poate daca ar trebui sa beneficiati voi insiva DE ACUM de tratamentul asta ati vedea pe pielea voastra care este realitatea sinistra a sistemului de sanatate din Constanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*