VIDEO Autoritatea Navală Română vrea să prevină tragedii precum cea de pe lacul Sitghiol. Oamenii aflați în pericol ar putea fi salvați cu un elicopter performant

Liviu Aurelian Cazan, director ANR. FOTO Adrian Boioglu
Liviu Aurelian Cazan, director ANR. FOTO Adrian Boioglu

Autoritatea Navală Română încearcă să nu se mai bazeze pe soluțiile de salvare ale partenerilor și să se doteze cu echipamente performante. Conducerea ANR susține că soluția ar putea fi achiziționarea unei șalupe sau, mai degrabă, a unui elicopter capabil să intervină în toată Dobrogea, pe litoral și în apele interioare navigabile.

La mai bine de un an după tragedia de pe lacul Siutghiol, Directorul ANR, Liviu Aurelian Cazan este de părere că astfel de tragedii pot fi evitate dacă instituția sa ar avea tehnica necesară.

“Cu o șalupă performantă putem preveni incidente de tipul Siutghiol. Putem ajunge chiar la un elicopter care să intervin în toată Dobrogea și să lucreze pe vânt și temperaturi scăzute. Speranța de viață la astfel de cazuri este între două și 15 minute pe temperaturi scăzute. E important să ajungem și să scoatem persoana repede din apă”, a declarat Liviu Aurelian Cazan.

Directorul Centrului de Coordonare Maritimă (MRCC), Codruț Staicu, spune că la Constanța au loc exerciții săptămânare de căutare și salvare, intervenții la poluare și toate alertele pe care le-au avut în primele două săptămâni din 2016 au fost tratate ca unele reale, chiar dacă ele s-au dovedit a fi false.

Cazan a mai precizat că a avut deja o discuție cu Șeful Aviației de la Ministerul de Interne în eventualitatea în care va fi achiziționat un elicopter. În momentul de față, ANR este ajutată de Minister și de elicoptere de la RAS Tuzla și GSP.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*