VIDEO Atenție cui dați obiectele găsite și unde postați anunțuri cu ele! Un bărbat din Mangalia a rămas fără mașină după ce a pierdut o cheie, iar găsitorul i-a dat-o primului venit

Momentul în care hoțul deschide mașina și se urcă în ea. FOTO Captură video

Un bărbat din Mangalia a rămas fără mașină după ce și-a pierdut cheia, iar cel care a găsit-o a dat-o primului venit, fără a verifica dacă între-adevăr acela este proprietarul. Din fericire, mașina a fost depistată în trafic în scurt timp, iar șoferul, care era un infractor cu antecedente, a fost prins. 

Păgubitul și-a pierdut cheia de la mașină, în timp ce se afla la o plimbare prin centrul orașului Mangalia. A fost cu o altă mașină și drept urmare, nu a avut nevoie de a sa pentru a ajunge acasă și astfel nici nu a observat lipsa cheii. Asta până când nu a observat lipsa mașinii de pe locul unde o parcase.

„Azi după amiază când am dat sa plec de la muncă, ieșind în stradă, am descoperit că… îmi lipsește mașina ! Inițial am crezut că am uitat eu unde am parcat-o, am verificat toată strada după care, fiind într-o confuzie totală, am intrat pe camerele de supraveghere de la locul de muncă. Și am descoperit că, în urma cu aproape o oră, pe camere apare un puști care deschide mașina, se urca în ea și ….pleacă! Am sunat imediat la 112 pentru a raporta furtul. Imediat o echipă operativă s-a deplasat la fata locului unde a vizionat imaginile. Au dat mașina în urmărire în timp ce eu am plecat cu dânșii la sediul politiei pentru a completa hârțoagele de rigoare…. Tot atunci am descoperit ca îmi lipsește una din cheile mașinii. La nici o oră de la constatarea furtului, mașina a fost găsită în trafic pe strada Negru-Vodă, cu făptașul la volan. A fost arestat pe loc. Mi-am recuperat mașina care, din fericire, este intactă… Și acum începe povestea: și eu și polițiștii eram foarte curioși cum a ajuns individul în posesia cheii…“, a povestit păgubitul pe un grup al rețelei de socializare Facebook.

Misterul a fost lămurit chiar de către făptaș, care a povestit cât de simplu a fost să fure mașina.

„Ei bine, cu o seară înainte am fost cu familia în piața din centru, unde am cumpărat de la una din căsuțe vin fiert. Probabil că, în timp ce scoteam banii, cheia a căzut din borsetă (nu am fost cu mașina mea în acea seară, altfel aș fi observat lipsa cheii pentru ca nu aș mai fi putut sa pornesc mașina).

Ei bine se pare ca proprietarul tarabei a găsit cheia și a încercat să facă un lucru bun ,dar prost gândit. A postat pe aceasta comunitate un anunț că a găsit cheia. Hoțul, un tinerel cu antecedente în domeniul furtului auto, fără permis, a văzut anunțul și l-a contactat pe cel care a postat spunându-i că este cheia de la mașina lui. Din păcate proprietarului tarabei nu i-a trecut prin cap sa verifice dacă așa este, i-a dat pur și simplu cheia… Ei bine, cu cheia în posesie, individul a cutreierat jumătate de zi Mangalia încercând diferite mașini Opel pana ce a ajuns la a mea, care a răspuns la comanda cheii“, a explicat proprietarul mașinii.

Individul prins la volanul mașinii a fost identificat ca fiind și autorul unei alte fapte penale, înregistrată inițial cu autor necunoscut.

„Polițiștii constănțeni au depistat autoturismul în cauză pe strada Negru Vodă din municipiu, iar la volanul acestuia au identificat un tânăr de 22 de ani, din orașul Cernavodă, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor, polițiști au stabilit că tânărul în cauză ar fi intrat în posesia cheilor, în urma vizualizării unui anunț postat pe rețelele de socializare de către o persoană care le-ar fi găsit pe stradă.

Totodată, polițiștii au reținut în sarcina tânărului infracțiunea de furt calificat, faptă comisă la data de 22 decembrie, acesta fiind bănuit că ar fi pătruns în locuința unui bărbat din localitatea Valu lui Traian și sustras un sistem audio, în valoare de aproximativ 600 de lei.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia cu propunere de arestare preventivă“, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Acest caz a fost unul fericit, atât pentru polițiști, cât și pentru păgubit, pentru că totul se putea termina mult mai rău.

„Țin pe această cale sa mulțumesc celor din Poliția Mangalia care au fost deosebit de prompți, domnului Putinică Costel și colegilor (din păcate nu le știu numele) care m-au ajutat sa închei seara într-un ton optimist…. De asemenea, insist ca toți membrii acestei comunități și nu numai, atunci când găsesc chei, acte sau alte lucruri personale, să le predea organelor de poliție, nu să le posteze pe comunitate. În cazul de față eu am avut noroc, dar gândiți-vă ca poate nu erau cheile de la mașină ci, cele de la casă și te trezeai în mijlocul nopții cu indivizi peste tine, se poate întâmpla o tragedie. Sau ca indivizi ca cel de azi, fără permis, pot să omoare cu mașina furată vreun copil etc etc etc…. Din fericire totul este bine când se termină cu bine…“, a punctat păgubitul.

Și polițiștii vă sfătuiesc la fel: nu mai postați pe Facebook bunurile găsite

„Pe această cale, polițiștii constănțeni reamintesc cetățenilor că cea mai sigură cale pentru a ajuta proprietarii să intre în posesia bunurilor pierdute, este să să se deplaseze, de îndată, la cea mai apropiată secție de poliție pentru a le declara și înmâna autorităților competente“, au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*