VIDEO Apă curată și ieftină pentru locuitorii din Peștera. Comuna are de astăzi o nouă pompă de mare capacitate

Lucrările de montare a noii pompe de apă de la Peștera
Lucrările de montare a noii pompe de apă de la Peștera

Care este singurul dezavantaj al faptului că la Peștera apa costă doar 1 leu/mc? Administrația locală ți-ar răspunde că “toată lumea vrea să o folosească atât pentru băut cât și pentru udat grădinile și adăpat animalele, așa că presiunea scade în timpul verii”.

Acesta este și motivul pentru care, după ce a ieftinit apa la cel mai mic preț din țară, Primăria Peștera a înlocuit pompa de apă și se poate lăuda acum că oferă localnicilor apă de calitate la debitul necesar.

Primarul Marius Liviu Petre spune că vechea pompă nu mai făcea față vara, așa că administrația locală a găsit resursele necesare și cu forța de muncă proprie a reușit să schimbe pompa la un cost minim. Cu doar 3700 euro și ajutorul angajaților primăriei, comuna Peștera are acum apă potabilă la capacitate mare.

Noua pompă a fost comandată și adusă din Italia. Inițial, inginerii care se ocupă de proiect au montat-o la 33 metri adâncime, dar au avut surpriza ca pânza freatică să scadă din cauza secetei. După câteva probe și măsurători, pompa a fost montată la 46 metri sub pământ.

“Pompa veche avea 4 ani. Cea nouă consumă mai puțină energie electrică și deservește aproape 800 de gospodării, adică 1800 de oameni din comună. Lichidul pompat este unul curat, neutru chimic și fără nisip, așa că oamenii se pot bucura de aceeași apă ieftină la o calitate superioară”, a explicat primarul Marius-Liviu Petre.

Apa din comuna Peștera este oferită gratuit celor care au animale, prin mai multe cișmele recent modernizate, iar consumatorii casnici plătesc mai puțin decât orice român.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*