VIDEO “Amendamentul Chesoi” salvează de la faliment mii de firme din Constanța. Consilierul municipal a reușit să scadă cota de impozitare pentru imobilele nerezidențiale

Consilierul municipal Tudorel Chesoi. FOTO Adrian Boioglu
Fostul Consilier municipal Tudorel Chesoi. FOTO Adrian Boioglu

Consilierul municipal Tudorel Chesoi a reușit să salveze de la un faliment sigur mii de firme mici și mijlocii din Constanța. Chesoi este singurul care a susținut scăderea cotei de impozitare pentru clădirile nerezidențiale de la 1,5% așa cum era ea inițial cerută de administrația locală la un procent suportabil.

Ideea reprezentantului PNȚCD a fost prezentată într-o conferință de presă în urmă cu aproape două săptămâni. Tudorel Chesoi spunea atunci că a pregătit un proiect de Hotărâre care putea fi votat de consilieri în urmatoarea ședință.

Ideea a fost prinsă din zbor de avocați și de reprezentanții asociațiilor Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Constanța care și-au manifestat susținerea pentru propunerea consilierului local. Decanul Baroului Constanța, avocatul Gabriel Grigore a declarat pentru Constanța NEWS că o astfel de creștere a cotei de impozitare de 20 de ori este una inadmisibilă. Avocații erau pregătiți să atace în instanță hotărârea Consiliului Local. Creșterea impozitului anual pentru un spațiu de birouri de la 1000 la 20.000 lei ducea inevitabil la faliment pentru mii de firme.

Iată că acest lucru nu mai este necesar. Primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău a declarat astăzi că s-a consultat cu Tudorel Chesoi și a ajuns la cea mai bună formă pentru cota de impozitare. O scădere de la 1,5% la 0,25%.

“În momentul în care am făcut proiectul de buget am trimis adrese către toate instituțiie și asociațiile. Din pacate in afara de CCINA nimeni a venit cu propuneri concrete.

Împreună cu domnul consilier Chesoi am parcurs toate etapele pe care trebuie să le parcurgă toate etapele pe care trebuie să le parcurgă persoana fizică deținătoare de imobil nerezidențial. Taxele și impozitele vor rămâne la același nivel ca anul trecut. Amendamentul va suna: se înlocuiește cota de 1,3 cu o cotă de 0,25%. Mâine voi propune consiliului local și sunt convins că toată lumea va vota”, a declarat Decebal Făgădău.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*