Agenția Națională de Integritate: Viceprimarul municipului Medgidia, Luminița Vlădescu, în incompatibilitate timp de doi ani

Luminița Vlădescu, viceprimar Medgidia
Luminița Vlădescu

Acuzații grave la adresa viceprimarul municipului Medgidia. Agenția Națională de Integritate (ANI) a transmis astăzi că Luminița Vlădescu s-a aflat în stare de incompatibilitate timp de doi ani.

Reprezentanții A.N.I. susțin că actualul viceprimar și candidatul PSD la funcția de Primar al municipiului Medgidia a deținut smultan funcția de viceprimar și funcțiile de administrator al S.C. CONSULT CONTAB A.L.M. S.R.L.(în perioada 22 iunie 2012 – 13 februarie 2013) și membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Tehnic Nicolae Titulescu Medgidia (în perioada 23 august 2012 – 03 iulie 2014).

Luminița Vlădescu a încălcat în acest fel dispozițiile legii 161/2003 privind asigurarea transparenței și sancționarea corupției, spun reprezentanții ANI.

“Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Persoana menționată a încălcat următoarele prevederi legale:
· art. 87, alin. (1), d) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcția de primar și viceprimar […] este incompatibilă cu; funcţia de […] administrator, membru al consiliului de administraţie […] la societăţile comerciale precum și la instituţiile publice; […]”.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.

Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare”, se arată în comunicatul transmis de către Agenția Națională de Integritate.

UPDATE: În urmă cu doar câteva minute, PSD Medgidia a publicat un comunicat de presă prin care oferă detalii suplimentare referitoare la situația candidatului la Primăria Medgidia:

“In urma comunicatului A.N.I., publicat astazi, 26 mai 2016, in care se precizeaza faptul ca in perioada 22 iunie 2012 – 03 iulie 2014, m-am aflat in situatia de incompatibilitate, întrucât am deținut simultan funcțiile de viceprimar si de administrator al S.C. CONSULT CONTAB A.L.M. S.R.L. și de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Tehnic “Nicolae Titulescu” Medgidia, pentru o corecta informare a cetatenilor din Medgidia, precizez. urmatoarele:

La acest punct de vedere s-a ajuns in urma unei reclamatii facuta in ianuarie 2013, depusa la ANI de doamnele profesoare Dumitriu Nicoleta si Anton Lorena.

Fata de aceste acuzatii precizez urmatoarele: calitatea de membru in consiliul de administratie al liceului “Nicolae Titulescu”, functie neremunerata, mi-a fost conferita prin hotararea consiliului local Medgidia (H.C.L. nr. 78/23.08.2012), avand avizul de legalitate a secretarului municipal si validata de institutia prefectului, in virtutea calitatii mele de consilier local, calitate care s-a mentinut, conform legii, pe toata durata mandatului meu de viceprimar.

Cu privire la presupusa calitate de administrator la S.C. CONSULT CONTAB A.L.M. S.R.L., mentionez ca, in baza sentintei civile nr. 1159/COM din data de 17.02.2010, ramasa definitiva si irevocabila, pronuntata de Tribunalul Constanta (vezi foto anexata), firma in cauza A FOST DIZOLVATA in anul 2010.

Atrag atentia tuturor celor care s-au pronuntat pe acest subiect ca nu este pentru prima oara cand A.N.I. si-a exprimat punctul de vedere cu privire la incompatibilitatea unor alesi locali, incompatibilitati ce au fost demontate in instanta de acestia. Pana la pronuntarea definitiva si irevocabila a unei instante de judecata, orice afirmatie pe acest subiect, cu atat mai mult acelea categorice prin care sunt acuzata ca am incalcat legea sunt nefondate si ma obliga sa actionez impotriva acestora pentru plata de despagubiri civile motivate de afectarea grava a imagini mele in special in timpul campaniei electorale. In ceea ce ma priveste, campania mea va continua cu aceeasi determinare si incredere, ca realizarile si proiectele mele vor conta in ochii cetatenilor din Municipiul Medgidia”, a declarat Luminița Vlădescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*