Va cuceri Simona Parisul?

Simona Halep. FOTO flickr.com
Simona Halep. FOTO flickr.com

Titlul cucerit recent la turneul de la Madrid a propulsat-o din nou pe Simona Halep printre favoritele la caștigarea Roland Garros-ului, al doilea turneu de Grand Slam al anului. Finalistă la ediția din 2014, când a pierdut în fața Mariei Sharapova, tenismana din Constanța vine acum la Paris având în spate experiența acumulată în acești ultimi doi ani, care nu este una deloc de neglijat. Halep a cunoscut suișuri și coborâșuri esențiale în definirea personalității unui sportiv, a traversat o perioadă cu probleme medicale, însă a știut să gestioneze momentele dificile și să rămână în continuare în Top 10 WTA, o performanță în sine în tenisul modern, în care este tot mai greu să faci față concurenței și tentațiilor.

Jucătoarea de 24 de ani pare la vârsta propice pentru a câștiga primul său turneu de Grand Slam, iar Openul Franței este, teoretic, cel mai la îndemână, având în vedere particularitățile jocului său, care se mulează foarte bine pe zgură. Amatorii de pariuri sportive online, care consultă site-ul de specialitate bet365, vor fi aflat deja că Halep are o cotă atrăgătoare în cazul în care se va impune la Paris.

Aflată pe locul 6 în ierarhia mondială, Halep are parte de un context favorabil, întrucât niciuna dintre jucătoarele prezente în Top 5 WTA nu se poate lăuda cu o formă sportivă ieșită din comun. Liderul WTA Serena Wlliams a câștigat abia săptămâna trecută primul său titlu din acest an, la Roma, mai multe probleme medicale împiedicând-o pe americancă să fie pe teren timp de sase saptamani. A doua jucătoare din ierarhia mondială, Agnieszka Radwanska, a pierdut trei dintre ultimele șapte meciuri disputate în circuitul WTA, în vreme ce campioana de la Australian Open, Angelique Kerber (3 WTA), a jucat slab atât la Madrid, cât și la Roma, fiind învinsă de fiecare dată la debutul în competițiile respective. Numărul 4 WTA, Garbine Muguruza, se poate lăuda doar cu o semifinală la Foro Italico în acest sezon – mult sub potențialul său -, în vreme ce Victoria Azarenka (5 WTA) se află într-un recul evident, dupa ce a triumfat la Indian Wells și Miami, fiind învinsă în optimi la Madrid și în turul secund la Roma.

Darren Cahill discută cu Simona Halep si Virginia Ruzici. FOTO flickr.com
Darren Cahill discută cu Simona Halep si Virginia Ruzici. FOTO flickr.com

Un alt atu al lui Halep este antrenorul Darren Cahill, cel care o pregătește cu normă întreagă de la începutul acestui an. Spre deosebire de predecesorii săi, tehnicianul australian a pătruns mai adânc în sufletul Simonei, pentru a putea s-o ajute să-și îmbunătățească jocul. O autoritate în materie de tenis, Cahill i-a transmis româncei încredere și competență, dar și un soi de ocrotire părintească de care orice jucătoare are nevoie la un moment dat, indiferent de vârstă sau de nivelul la care a ajuns.

Acuzată de unii că este mult prea temperamentală, Simona a fost apărată de Cahill, cel care a declarat recent: „E temperamentală, dar cred că e grozav, pentru că arată multă pasiune, poți să vezi cât de mult contează pentru ea. Dacă încerci să-i iei asta, atunci ar fi prea dominată pe teren.” Cahill nu încearcă să-i răpească Simonei niciun fragment de personalitate, ci caută să-i întărească și mai mult încrederea în sine, fiind convins că Simona reprezintă prezentul și viitorul acestui sport.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*