Nava americană USS Mount Whitney ajunge din nou în Portul Constanța

USS Mount Whitney. FOTO US Navy / Sarah Bir
USS Mount Whitney. FOTO US Navy / Sarah Bir

Nava americană USS Mount Whitney, nava comandant a Flotei a VI-a americane din Marea Mediterană, va face o escală în portul Constanța, în perioada 17-21 octombrie.

Pe timpul staționării în port, o delegație condusă de comandantul navei va efectua vizite protocolare la autoritățile locale și la comandantul Flotei, iar echipajul va avea posibilitatea de a vizita principalele atracții turistice ale Constanței.

Mount Whitney este cea mai complexă navă de comandament, având la bord un sistem C4I (Comandă, Control, Comunicații, Computere și Informații) care îi permite să exercite comanda tuturor forțelor navale aflate în subordinea Comandamentului de la bord. Nava a fost construită în Șantierul naval Lockheed, în perioada 1981-1983, și a intrat în serviciu în anul 1985.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*